Lydbøger » Tabita

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Tabita Lydbog

4.4/5

Forfatter: Iben Mondrup

lydbog og e-bog

Introduktion

Iben Mondrup står bag bogen ved navn Tabita. Her får vi mulighed for at følge med i historien om de to adoptivbørn, Tabita og Vitus, som er blevet taget med fra Grønland til Danmark. Det fortælles i Tabita lydbog, at de to børn har svært ved at forstå, hvorfor deres biologiske mor ikke tog med dem til Danmark. Derfor finder de to børn sig i en situation, der er svær at navigere i.

Lyt til Tabita lydbog gratis og hør om, hvordan den nye familie er præget af farlige spændinger mellem to kulturer. Iben Mondrup tager med denne bog fat i forholdet mellem Danmark og Grønland, der til tider har været sprængfarligt lige under overfladen.

Informationer:

Oplæser: Iben Mondrup
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 36 minutter

Tabita: Handling

Iben Mondrup står bag bogen ved navn Tabita. Dette værk er faktisk den roman, som Mondrup slog igennem med. Værket blev nemlig modtaget godt af læsere såvel som anmeldere. Da vi for første gang kommer ind i historien i Tabita lydbog, bliver vi introduceret til Eva og Berthel, der lige er kommet hjem til Danmark sammen med to adoptivbørn. Familien har ifølge Tabita lydbog tilbragt en årrække i Grønland, men nu er de altså vendt tilbage.

Tabita lydbog udspiller sig i 60’erne, og forholdet mellem Grønland og Danmark er ikke så godt. Faktisk er der en del uenigheder, som man ikke er så glade for at tale om i Danmark. Midt i alt denne tumult finder man de to adoptivbørn, Tabita og Vitus. Disse to børn forsøger at finde sig til rette i en familie, som ifølge denne lydbog, er præget af farlige spændinger mellem to kulturer.

Lyt til Tabita lydbog gratis og hør om, hvordan de voksne i hjemmet forsøger at skærme børnene fra spændingerne, men som samtidig ikke formår at passe på børnene. Det fortælles også i denne lydbog, at børnenes mor, Abelone, er blevet forladt hjemme i Grønland. Faktisk havde hun ikke lyst til at sende sin børn bort, men omstændighederne var svære. Derfor endte hun med at sende børnene afsted med den danske familie.

Få mulighed for at give dig i kast med Tabita og følg denne ærlige historie, hvor Iben Mondrup skildrer livet på godt og ondt. Følg historien i Tabita og hør om, hvordan børnene må kæmpe for sig selv og for hinanden.

Om forfatteren: Iben Mondrup

Iben Mondrup er uddannet billedkunstner og forfatter. Hun modtog en kandidatgrad i billedkunst fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003. I sit forfatterskab fik Mondrup sit gennembrud i 2014, hvor hun fik udgivet værket ”Godhavn”. Senere udkom også værker som Tabita og ”Store Malene”. Det var dog med værket ”Ved slusen”, at hun debuterede i 2009.

Forfatteren har selv beskrevet, at hendes store inspiration kommer for performancekunstneren Jessie Kleemann. Desuden beskæftiger hun sig i flere værker også med Grønland, hvilket også er tilfældet i Tabita. I sit forfatterskab har Iben Mondrup modtaget flere priser, hvilket for eksempel tæller DR Romanprisen i 2015 og Blixenprisen i 2017.