Lydbøger » Tågen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Tågen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ragnar Jónasson

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogen Tågen er skrevet af den islandske mandlige forfatter Ragnar Jónasson. Ragnar Jónasson har modtaget flere nomineringer samt priser for sine bestsellere. Han har eksempelvis skrevet Dark Iceland, samt krimitrilogien Hidden Iceland, der har modtaget stor ros på den internationale litterære scene.

I Tågen lydbog følger man hovedpersonen Hulda Hermannsdottir. Hun er efterforsker for politiet i Islands hovedstad Reykjavik. Efterforskeren bruger julen i 1987 på politistationen frem for familien, da hun er alt for optaget af sagen om den forsvundne pige samt vedkommendes far.

Samme tid men et andet sted har parret Einar og Erla budt en ukendt person ind i deres hjem. Der var en storm udenfor, og manden havde i en træt samt frossen tilstand banket på deres hoveddør for hjælp. At de lukkede ham ind, var ikke kløgtigt.

To måneder efter formår efterforskeren at se en tilknytning i sagen om parret samt den forsvundne pige og faren.

Informationer:

Oplæser: Grete Tulinius
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 6 timer og 7 minutter

Tågen: Handling

Bogen Tågen er skrevet af forfatteren fra Island ved navnet Ragnar Jónasson. Han er desuden forfatteren bag bestsellere, der indgår i hans serie Dark Iceland. Serien Hidden Iceland har han også skrevet, og denne krimitrilogi har modtaget stor ros på den internationale litterære scene. Tågen er en del af denne krimitrilogi, med de to forrige værker værende Mørket og Øen.

I Tågen lydbog kan man høre om den islandske efterforsker Hulda Hermannsdottir, som arbejder for politiet i den islandske hovedstad Reykjavik. Hulda Hermannsdottir er i Reykjavik med sin familie, da det er jul og de skal fejre det sammen. Alt er dog ikke hyggeligt, som det ellers plejede at være. Efterforskeren har nemlig tankerne et helt andet sted end på sin familie. Hun har en aktuel sag om en forsvunden pige samt vedkommendes far.

Derfor vælger den kvindelige efterforsker at tage ned på politistationen. Men dette skulle vise sig for at have været en dårlig beslutning. Man kan med fordel lytte til Tågen lydbog gratis, for at finde ud af hvorfor dette var en dum beslutning, men også hvordan denne jul skulle blive helt uforglemmelig.

I Tågen lydbog hører man om en juleaften i 1987. Einar og Erla bor midt ude i intet, og på den stormfulde aften med blæst og sne, hørte de noget ved hoveddøren. De åbnede døren og her stod en ukendt person, helt frossent og træt. Det åbenhjertelige par lod den ukendte ind i deres hjem, men dette var ikke klogt gjort. Lyt til Tågen lydbog gratis, for at høre hvad der sker i hjemmet.

I Tågen lydbog følger man nu situationen to måneder efter hændelsen. Sagen om parret og den forsvundne pige samt hendes far har en tilknytning. Efterforskeren er nu i færd med at opklare sagen, men hun gør det også af personlige grunde.

Om forfatteren: Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson er navnet på den mandlige forfatter fra Island. Ragnar Jónasson har i sit forfatterskab fokuseret på at skrive om genren krimi. For sine værker har forfatteren fra den vulkanske ø Island opnået flere nomineringer samt priser. Han er nemlig forfatteren bag bestsellerserien Dark Iceland. Bestselleren Dark Iceland følger detektiven Ari Thor i den mørke fiskerby nær en fjord. Byen hedder Siglufjordur.

Krimiforfatteren har også skrevet serien Hidden Iceland, hvilket også har modtaget kæmpe ros. Denne serie er en trilogi, og krimitrilogien har modtaget ros på den internationale litterære scene. I Trilogien indgår blandt andet værket Tågen, som man med fordel kan få som lydbog. Dette værk følger Hulda Hermannsdottir fra politiet i hovedstaden Reykjavik.