Lydbøger » Tarzan abernes konge

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Tarzan abernes konge Lydbog

4.1/5

Forfatter: Edgar Rice Burroughs

lydbog og e-bog

Introduktion

Fiktionen Tarzan abernes konge er udgivet for første gang i 1912, og værket var skrevet af den amerikanske forfatter ved navnet Edgar Rice Burroughs. Mange kender fortællingen om Tarzan fra deres barndom, og værket har siden 1912 været et ikonisk værk inden for litteraturen. Værket er desuden gengivet i diverse bøger, tegneserier, animationer samt film.

Værket følger en lille forældreløs dreng, som bliver fundet midt i en afrikansk jungle. Han bliver fundet af en gruppe af aber, og deres race kaldes for Mangani. De tager den lille dreng til sig, og de navngiver ham Tarzan. Han vokser herefter op med aberne i junglen, og han lærer at kommunikere samt opføre sig som aberne. En dag møder han dog en gruppe mennesker i junglen, og de prøver at ændre hans væremåde.

Informationer:

Oplæser: Mark F. Smith
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 10 minutter

Tarzan abernes konge: Handling

Edgar Rice Burroughs er forfatteren bag den ikoniske engelske roman Tarzan abernes konge, som udkom første gang i 1912. Ved at læse Tarzan abernes konge, som er den første roman i en større serie omkring den centrale person Tarzan, hører man en enestående fortælling, og man får en oplevelse som ingen anden. I Tarzan abernes konge lydbog introduceres læseren til den centrale person Tarzan.

Når læseren introduceres til Tarzan i Tarzan abernes konge lydbog, hører man desuden om hans uheldige oprindelse, men heldige opbringelse.

Ved at lytte til Tarzan abernes konge lydbog gratis, får man et indblik i den lille fiktive drengs barndom. Han var forældreløs, og han blev i den store og uhyggelige afrikanske jungle fundet af en gruppe aber. Racen af disse aber kaldes i Tarzan abernes konge lydbog for Mangani.

Man kan med fordel lytte til Tarzan abernes konge lydbog gratis, hvor man hører om fundet af Tarzan. Heldigt for den forældreløse dreng, så bliver han taget godt imod fra Mangani-aberne. Tarzan vokser op med abernes normer og skik, og han opfører sig som en af aberne. Dette skyldes at han kun kommunikerer og omringes af aberne i den afrikanske jungle.

Tarzan lever et helt almindeligt liv med disse aber, indtil der en dag dukker en gruppe mennesker op. Han er ikke vant til denne form for civilisation, men han prøver alligevel at integrere sig ind i det. At han prøver at integrere sig, og lære menneskernes sprog samt væremåder går dog ikke godt. Han vender tilbage til sine egne rødder, nemlig abernes oplæring, og det liv han var vant til.

Om forfatteren: Edgar Rice Burroughs

Edgar Rice Burroughs var en amerikansk forfatter der levede i det 20. århundrede. Han var en kendt figur på den internationale litterære scene, og var blevet en meget anerkendt forfatter for sine enestående og ikoniske værker. Han skrev blandt andet Tarzan abernes konge, hvilket stadig i det 21. århundrede er relevant, og dette værk er gengivet i diverse former, såsom tegneserier, animation samt film.

Forfatteren levede under modernismen, og han var kendt for at skrive værker inden for Science Fiction genren. De fleste læsere er kendt for hans serie af bøger om Tarzan, men også serien om John Carter på Mars.