Lydbøger » Tine

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Tine Lydbog

4.1/5

Forfatter: Herman Bang

lydbog og e-bog

Introduktion

Den historiske samt skæbnesvangre roman Tine er skrevet af den danske forfatter Herman Bang. Forfatteren er desuden kendt for at skrive impressionistiske værker, såsom Tine og Ved Vejen.

Dette ikoniske værk tilhører novellesamlingen Stille eksistenser. Værket foregår på Als i 1864, hvilket er året hvor der er en krig. I værket følger man Tine, der bor i en landsby. Her hører man ikke om de inhumane forhold ved krigen som menneskerne ved fronten oplever, men de hverdagsproblemer, som resten af befolkningen oplever. Hun har sin egen krig, da hun nemlig er forelsket. Krigen afgør dog, om de kan forblive sammen.

Informationer:

Oplæser: Ellen Dahl Bang
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 21 minutter

Tine: Handling

Den ikoniske danske forfatter Herman Bangs værk Tine sætter læseren midt på Als, som er fødebyen til den centrale person i værket. Ved at lytte til Tine lydbog får man som læseren gengivet en historisk samt skildrende fortælling om krigen, som Tine overværede. Tine drejer sig dog ikke kun om krigen i 1860’erne, men det drejer sig også om hendes egen mindre krig, i forhold til personen hun elsker.

Ved at lytte til Tine lydbog får man en fornemmelse af, hvor kaotisk forholdende var under krigen i 1864. Man bør ikke forvente at høre om de fysiske og traumatiserende hændelser under krigen i Tine lydbog, men man får et mildt indblik i hvordan den var bemærkelsesværdig i samtidens samfund.

Ved at man lytter til Tine lydbog gratis får læseren fornøjelsen af at høre, om hvordan livet ude på landet var under krigen, og hvordan de fleste normale menneskers forhold var. Menneskerne ved fronten var nemlig ikke de samme, som de normale mennesker i landsbyerne.

Man kan desuden forvente at høre en kærlighedsfortælling i Tine lydbog gratis. Dette romantiske forhold opstår udelukkende på baggrund af krigen i 1864, og det er også krigen der bestemmer hvordan det forholder sig med dem. Krigen er nemlig den afgørende faktor i deres forhold, og den er derfor altafgørende for deres fremtid sammen. Man kan med fordel lytte til Tine lydbog gratis, hvis man vil høre mere om dette skæbnesvangre forhold.

Det romantiske forhold som Tine er en del af, er nemlig præget af de mørke forhold, som krigen har bragt over Als. Her er nemlig en kritisk tilstand, uroligheder samt beklagelige forhold at leve under.

Om forfatteren: Herman Bang

Den ikoniske Herman Bang levede i det 19. og 20. århundrede. Han var en dansk journalist samt forfatter. Desuden var han også kendt for at være en kritiker. Den danske forfatter er for mange en kendt figur på den litterære scene, da mange af forfatterens værker er på diverse kanonlister. Mange er introduceret til forfatterens værker gennem deres uddannelsesinstitution, da mange folkeskoler samt gymnasier har forfatteren på deres pensumlister.

Forfatteren er kendt for at skrive værker inden for impressionisme. Impressionismen er en stil inden for kunst og litteratur, hvor hverdagens kølige farver og temaer benyttes.

I en tidlig alder begyndte han at skrive. Fra 1870’erne påbegyndte han sit forfatterskab, og allerede få år efter dette udgav han den første novellesamling, hvilket inkluderede blandt andet Tine, Ved vejen og Stuk.