Lydbøger » Tjeneren og hans søster

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Tjeneren og hans søster Lydbog

4.1/5

Forfatter: Dorrit Willumsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Tjeneren og hans søster er en mærkværdig historie om en bror og en søster, hvor den ene altid har lidt mere brug for den anden. Det er en historie om et søskendeforhold, der altid har været i lidt ubalance, men som alligevel altid er der for hinanden.

Tjeneren og hans søster handler om Alf og Vera, der i mange år kun har haft hinanden. Den ene har altid taget sig af den anden, og selv i alderdommen kan de ikke give slip på de roller, som de har sat sig selv i for mange år siden. Tjeneren og hans søster er både en historie om søskende, men også en historie om at komme videre, når man bliver ladt alene tilbage.

Informationer:

Oplæser: Helene Egelund
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 4 timer og 20 minutter

Tjeneren og hans søster: Handling

Tjeneren og hans søster lydbog tager fat på et forholdsvis dysfunktionelt søskendeforhold, som alligevel hænger fast i dem begge. De har været vant til hinanden i så mange år, at de ikke kan finde ud af at give slip på deres vante roller. Selv ikke når døden står og lurer lige rundt om hjørnet i Tjeneren og hans søster lydbog gratis.

Den ældre mand, Alf, ligger på sit dødsleje. Han har ikke lang tid igen, og derfor ringer han efter sin søster. For ham har hun altid bare været Søster, selvom hun i virkeligheden hedder Vera. Men siden de var ganske små, påtog hun sig et betydeligt ansvar for at passe på sin bror. Hvilket ikke ændrer sig, da han ringer fra sit dødsleje i Tjeneren og hans søster lydbog.

Søster har været glad for sit liv som voksen, efter lillebror Alf voksede op til at kunne klare sig selv. Hun nyder sin tid alene i hendes egen lejlighed, hvor hun i fred og ro kan passe sit lille citrontræ. Men hendes hengivenhed til Alf overvinder altid alt andet. Da han ringer efter hende, går der ikke lang tid, før hun konsekvent flytter ind hos Alf til hans sidste dage for at tage sig af ham i Tjeneren og hans søster lydbog gratis.

Alf er i mellemtiden blevet en gammel og bitter mand, og det ender med at gå ud over Søster, når han bander og hele tiden skælder ud over de mindste ting. Men Søster ved, at der ikke er lang tid igen, og hun finder sig i det. Hun har trods alt mange års erfaring med netop det i Tjeneren og hans søster lydbog.

Om forfatteren: Dorrit Willumsen

Dorrit Willumsen har med Tjeneren og hans søster skrevet en længselsfuld historie, der stadig har plads til humor. For det er først da Alf dør, at Søster har mulighed for at se sit eget liv efter i sømmene og begynde at lede efter sit nye liv. Hvis ikke det var for den store hemmelighed, Alf efterladte hende tilbage med. Det er en ganske simpel historie, som alligevel bliver fortalt med humor, der formår at sætte en masse tanker i gang.

Hvis du har mod på at læse mere af Dorrit Willumsen, kan det anbefales, at du prøver at fortsætte med Løg trækker tårer, som har samme niveau af humor og groteskhed.