Lydbøger » Underkastelse

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Underkastelse Lydbog

4.1/5

Forfatter: Michel Houellebecq

lydbog og e-bog

Introduktion

Samtidsromanen Underkastelse er skrevet af den franske forfatter ved navnet Michel Houellebecq. Forfatteren er en kendt figur på den litterære scene, og hans værker er meget kendt i Frankrig. Mest af alt er hans værker kendt for at være kontroversielle, og for nogle kan de desuden fremstå som værende racistiske.

I værket er læseren placeret i et fremtidigt fransk samfund, og værket involverer mange politiske aspekter, som hyppigt skaber diskussioner. Man følger en lusket professor, der lever sit liv på en meget moderne dog uetisk måde. Man hører også at der er et præsidentvalg i landet, hvor der er stridigheder om hvordan landet skal styres. Partiet som vinder vil få en stor påvirkning på samfundsstrukturen, og man kan høre mere i Underkastelse lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Carsten Warming
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 6 timer og 59 minutter

Underkastelse: Handling

Michel Houellebecqs kontroversielle roman ved titlen Underkastelse sætter læseren ind i et Frankrig, der er i fremtiden. Romanen Underkastelse er nemlig et blik ind i det samfund, som forfatteren forventer at Frankrig er ved at danne. Man kan lytte til Underkastelse lydbog gratis, hvis man vil høre mere om et eventuelt fremtidigt fransk samfund, ifølge forfatterens ideer om Frankrig. Underkastelse placerer læseren i 2022 i Paris.

I Underkastelse lydbog introduceres læseren til den uprofessionelle franske professor ved navnet Francois, og han underviser i litteratur.

Ved at lytte til Underkastelse lydbog erfarer man også, at der er noget helt galt med denne professor. Han lever et simpelt og sølle liv med sine færdigretter, og sex som han har betalt for. Ud over prostitution så har professoren nogle forhold, som består af nogle af hans kvindelige studerende, som desuden er meget yngre end professoren. Hvis man vil høre mere om hans liv, kan man lytte til Underkastelse lydbog gratis.

I Underkastelse lydbog hører man, at intet er interessant nok for professoren. Der er dog én ting, som forfatteren er afhængig af, og det er at læse forfatteren Huysmans værker. Professorens afhandlinger er også baseret ud fra denne forfatters værker.

På samme tid er der et nervepirrende præsidentvalg i Frankrig. Alle partierne i Frankrig vil undgå at et specifikt højreekstremistiske parti ved navnet Front National kommer til magten, så de støtter Det Muslimske Broderskab. Her bliver deres leder også valgt til præsident, og dette får bemærkelsesværdige konsekvenser for samfundet. Sharia-love, kvinder som trækker sig fra arbejdsmarkedet, fald i arbejdsløsheden og konvertitter er blandt andet den nye norm.

Om forfatteren: Michel Houellebecq

Michel Houellebecq er en velkendt og prisvindende fransk forfatter. Forfatterens værker er kendetegnet for at være kontroversielle, og for at forholde sig meget kritisk over for samfundet. For mange er forfatterens værker ikke blot kontroversielle, men de er ligefrem racistiske og fordømmende.

Forfatteren boede i Frankrig, men grundet de mange tiltaler samt trusler, så bosatte han sig i Storbritannien og sidenhen i Spanien. Forfatteren vendte ikke tilbage til Frankrig i en lang årrække, og det er først for et kort stykke tid siden, at han turde vende tilbage til Frankrig for at bo.

Desuden var han en uddannet civilingeniør fra 1970’erne, og det var først i 1990’erne at han debuterede som forfatter.