Lydbøger » Uro

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Uro Lydbog

4/5

Forfatter: Jesper Stein

lydbog og e-bog

Introduktion

På Assistens kirkegård bliver der fundet en myrdet mand, og han findes natten efter at Ungdomshuset på Nørrebro blev ryddet i 2007. Denne aktion udløste slemme gadekampe mellem demonstranterne og politiet, og det så ikke godt ud i offentligheden.

Den afdøde bærer en sort elefanthue og nogle combatstøvler, så mistanken falder med det samme på politiet, da de har bevogtet kirkegården under gadekampene. Er det en politimand som står bag mordet, eller er det nogen som forsøger at få politiet til at se slemme ud i mediernes øjne? For at finde ud af hvad der sker efterfølgende, kan du høre Uro lydbog.

Informationer:

Oplæser: Peter Carstens
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 13 timer og 13 minutter

Uro: Handling

I Uro lærer man hurtigt, at der findes nogle overvågningsvideoer, som viser hvad der rigtigt skete den nat. Det er den unge Piver, som ender med at komme i besiddelse af overvågningsoptagelsen. Det går dog hurtigt op for den unge mand, at der er rigtig mange som gerne vil have fat i optagelsen, så han sætter i flugt.

Axel Steen, som er vicepolitikommissær, har vanvittig dødsangst, og så er hans forbrug af hash stigende. Han er fraskilt, og hans liv er fyldt af kærlighedsproblemer, så man tænker jo ikke ligefrem at han er den bedste kandidat til posten på det tidspunkt. Han bliver altså sat til at lede efterforskningen, og det kommer til at trække nogle tråde fra både narkogangstere, bandemiljøer og PET. For at høre mere kan du lytte til Uro lydbog gratis.

Uro er Jesper Steins debutroman, og her bliver der tegnet et billede af både realistisk, men også brask politikrimi, men selvom bogen er præget af en vis råhed, så formidler den stadig kærlighed til miljøet og befolkningen mellem linjerne. Mens vicepolitikommissær Axel Steen skal hele København igennem, får man samtidig som læser et portræt af de mange facetter på Nørrebro, så man får fortællingerne om de personer som færdes i de forskellige miljøer, hvor det stadig trækker tråde til virkeligheden, mens det samtidig fortælles i det litterære univers.

Uro er en fortælling med mange ansigter, da den både er barsk, poetisk og nervepirrende. Der indgår kompliceret forbrydelser, blandet med nuancerede persontegninger, og man får et fantastisk portræt af hele Nørrebro. For at høre mere kan du lytte til Uro lydbog.

Om forfatteren: Jesper Stein

Forfatteren af Uro, Jesper Stein, fik sin debut i forfatterverdenen med netop den bog. Og efterfølgende er han blevet en danmarkskendt forfatter, og har sågar i 2016 modtaget forfatterprisen De Gyldne Lauerbær. Før han tog hul på sin succesfulde forfatterkarriere, arbejdede han som journalist, hvor hans hovedområde var politi- og retsstof, hvilket kan tænkes at være inspirationen til nogle af hans bøger.

Han blev uddannet journalist i 1996, og arbejdede indenfor faget indtil 2015, hvor han besluttede sig for at blive fuldtidsforfatter. Udover at skrive indenfor politi- og retsstof, skrev han også som litteraturjournalist. Hans bøger bliver udgivet i flere lande, og man kan nok godt regne med filmatiseringer i fremtiden, da SF Film har fået filmrettighederne.