Lydbøger » Vagt forbi

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Vagt forbi Lydbog

4.1/5

Forfatter: Stephen King

lydbog og e-bog

Introduktion

Vagt forbi er det sidste bind i trilogien om Mercedesmanden af Stephen King. De to forrige bind er Mr. Mercedes og De der søger. I Vagt forbi lydbog kan man høre om den frygtindgydende morder Mercedesmanden, som formår at få sine fjender til at begå selvmord.

I fem år har Mercedesmanden ved navnet Brady Hartsfield været indlagt på Lakes Region Traumatic Brain Injury Clinic, specifikt i stue 217. Selvom Brady Hartsfield lå i en vegetativ tilstand, og lægerne konstaterede ham for ufarlig, har politiagenterne Bill Hodges og Holly Gibney stadig deres bekymringer. Agenternes bekymring er selvforklarende, da gerningsmanden kan bringe sine fjenders liv i fare uden at røre en finger.

Agenterne skal hurtigt sørge for at sætte en stopper for ham, før han sætter andres liv i fare. Dette inkluderer også agenternes egne liv. Gerningsmanden bag Mercedes massakren er nemlig vågnet på stue 217, og noget ondt er i vente.

Informationer:

Oplæser: Peter Bøttger
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 13 timer og 19 minutter

Vagt forbi: Handling

Man kan lytte til Vagt forbi lydbog gratis, og følge med i hvordan agenterne Bill Hodges og Holly Gibney håndterer Mercedesmandens genopståen. I Vagt forbi vågner Brady Hartsfield, manden bag Mercedes massakren, og den djævelske morder har bag sin vegetative tilstand ondsindede planer.

Mercedesmanden sidder savlende og stirrende i sin vegetative tilstand, men trods lægernes fejlagtige formodning om hans fysiske tilstand, har han dødbringende evner. Evner som gør ham i stand til at forvolde forfærdelige og hasarderede handlinger uden fysisk bevægelse.

I Vagt forbi lydbog hører man også om Bill Hodges, som er en pensioneret politikommissær, der også nævnes i de to forrige bind Mr. Mercedes samt De der søger. Den pensionerede politikommissær har sammen med sin kvindelige partner Holly Gibney oprettet et detektivbureau.

Holly Gibney har en vigtig rolle i Vagt forbi, da det var hende der stod bag selve henvisningen, som fik Brady Hartsfield til at få en fast stue i specialafdelingen på Lakes Region Traumatic Brain Injury Clinic, nemlig stue 217.

Der går fem år i Vagt forbi uden de store bekymringer om Mercedesmanden. Det er først når Bill Hodges og Holly Gibney bliver tilkaldt til en ny sag, som består af et selvmord, at uroen begynder at træde til igen. På gerningsstedet indser de to partnere, at selvmordet har tilknytning til Mercedesmanden Brady Hartsfield. Det de dog ikke vidste var, at dette ville blive en af de farligste sager som de havde håndteret i deres karriere.

Sagen bringer selve agenternes liv i fare, men også deres nærmeste kommer i farezonen. Mr. Mercedes Brady Hartfield er nemlig tilbage og han søger hævn, og det gælder ikke kun Bill Hodges og hans omgangskreds, men over hele byen. I Vagt forbi lydbog fortælles hvad de to agenter har i vente. Man kan med fordel høre Vagt forbi lydbog gratis.

Om forfatteren: Stephen King

Stephen Edwin King er født i USA i året 1947. Han er en af de mest kendte forfattere når det gælder gyserromaner. Stephen King skriver ikke blot prisvindende horror og thriller romaner, men han har skrevet manuskripter til film og serier. Nogle af de mest kendte værker som han har skrevet, er blandt andet Carrie, The Shining, It og The Green Mile.

Stephen King var selv inspireret af andre kendte og historiske forfattere. Han fandt eksempelvis inspiration hos Edgar Allan Poe, Howard Phillips Lovecraft samt Bram Stoker. Disse historisk indflydelsesrige figurer er desuden kendt for at skrive fiktion samt gysere.

Stephen Kings skrevne værker er hyppigt filmatiseret, eksempelvis Carrie og The Shining. Dette skyldes, at hans storytelling fungerer forbløffende godt. Både som tekst samt filmatisering. Dette har medvirket til at Stephen King har vundet flere priser, eksempelvis World Fantasy Awards, Edgar Allan Poe-prisen, Bram Stoker Awards samt utallige flere eksklusive priser.