Lydbøger » Verden af i går

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Verden af i går Lydbog

4.1/5

Forfatter: Stefan Zweig

lydbog og e-bog

Introduktion

Verden af i går regnes den dag i dag stadig ikke for noget mesterværk, men alligevel har den fået sin plads i litteraturhistorien. For den har trods alt fået en speciel plads i memoir-genren som helt sin egen af slagsen. Stefan Zweig sendte selv sin fortælling afsted til et forlag, kort tid inden han valgte at tage sit eget liv i desperation over, hvad der skete i resten af hans elskede Europa.

Verden af i går er skrevet i desperation i en tid, hvor krig lod til at være overalt, og hvor der ikke var udsigt til en slutning. Verden af i går binder to forskellige verdener sammen; en der er fredelig og en, der er påvirket dybt af krig.

Informationer:

Oplæser: Anne-Mette Johansen & Karsten Pharao
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 16 timer og 52 minutter

Verden af i går: Handling

Verden af i går lydbog blev skrevet i desperation af den østrigske forfatter Stefan Zweig i sin tid. Zweig skrev den som en mand, der mistede sin uskyld, da den Første Verdenskrig brød ud, hvilket også var med til at påvirke resten af hans liv. Verden af i går lydbog gratis fortæller om et liv, hvor Zweig voksede op i et aftagende Imperium, hvor verden befandt sig i et sårbart sted, efter krigen endelig var ovre.

Verden af i går lydbog er et eksempel på alt, hvad Hitler forsøgte at nedkæmpe i hver enkelt person, og dette er muligvis nok en faktor, der har gjort bogen så populær, som den er blevet. Verden af i går lydbog gratis er ikke så meget en personlig fortælling, biografi eller erindringsbog. Det er derimod en kærlighedserklæring og en mindebog om et land, der forsvandt i sig selv i en krigstid og en tid i historien, som ingen tilsyneladende lærte noget af.

Verden af i går lydbog handler ikke om Zweigs opvækst, men den handler om Østrig, og det land det var engang.

Men Zweig kan ikke skrive om sit hjemland uden at komme ind på livet af sig selv. Derfor fortæller den også om den personlige frygt, der opstod hos Zweig og hans hustru, da Hitler og nazisterne begyndte at overtage magten, og hvordan den ændring i et land påvirkede resten af Europa. Zweig ser tilbage på, hvordan han gik fra at være en af de mest populære forfattere i sin profession, til at blive udsat for had fra alle sider på grund af nazisternes overbevisninger.

Om forfatteren: Stefan Zweig

Lang tid før Stefan Zweig fik udgivet Verden af i går, var han en populær forfatter i Tyskland og Østrig, hvor han er født og opvokset. I sin karriere skrev han romaner, teaterstykker og journalistiske udgivelser. I 1920’erne og 1930’erne var han en af de mest populære forfattere i størstedelen af verden. Den popularitet fik nazisterne vendt på hovedet, og Zweig måtte forlade sit hjemland og leve i eksil i Brasilien, hvor han tilbragte sine sidste dage sammen med sin hustru.

Kort tid efter Zweig havde indsendt manuskriptet til sin absolut sidste roman, Verden af i går, fandt han og hans hustru verden for deprimerende, og de valgte at forlade den sammen af egen vilje.