Lydbøger » Vi er det liv vi lever

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Vi er det liv vi lever Lydbog

4.3/5

Forfatter: Svend Brinkmann

lydbog og e-bog

Introduktion

I bogen Vi er det liv vi lever, skrevet af Svend Brinkmann, undersøger Svend Brinkmann hvor meget skæbnen har af betydning for vores liv. Hvor meget har vi reelt set selv indflydelse på? Har vi mindre indflydelse på vores eget liv og frie valg, end vi hele tiden har troet? Hvor meget betyder opvæksten for en person – og er det muligt at lægge fortiden bag sig?

Vi er det liv vi lever bliver til, baseret på et håndskrevet brev, som Svend modtager i 2018. Brevet er skrevet af Lili på 90 år, som har læst hvad Svend tidligere har udgivet. I bogen får vi bl.a. mange spændende ting at høre om Lily og hendes liv, og hvordan det har været med til at forme hende til at være den, som hun er i dag.

Informationer:

Oplæser: Svend Brinkmann
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 5 timer og 23 minutter

Vi er det liv vi lever: Handling

Svend besøger Lili i hendes lejlighed, hvor de to regelmæssigt snakker sammen. Lili kommer med hendes livshistorie, som bl.a. omfatter forelskelser i nogle af de tyske soldater, som besatte Danmark, om angst, sorg, glæde og at stræbe efter værdighed, efter at have arbejdet med psykoanalyse i hele 33 år.

Alle de tanker, som Lily har gjort sig, gør indtryk på Svend, der stiller spørgsmål om hvor meget skæbnen betyder for os. Har vi reelt set langt mindre indvirkning på hvad der er op til os selv, og det frie valg, vi har så kært, end vi tror? Er det muligt at acceptere sin uacceptable fortid? Hvad betyder opvæksten for et menneske?

Vi er det liv vi lever lydbog er en blanding af fortællingen om Lilis 90 år lange liv, og Svends bedste bud på en form for psykologi, der også inddrager skæbnen. I bogen får vi også at vide hvor meget andre folks valg har af indflydelse på vores liv, og hvad tidligere historiske begivenheder har haft af indvirkning på vores liv i dag.

Vi er det liv vi lever lydbog stiller sig også kritisk overfor nutidens ideer om at mennesket kan, hvad det vil – ikke alt er op til os, og man kan ikke blot arbejde sig til alt. Alt er ikke muligt. At tro på skæbnen, og undersøge den kan være med til at opbygge og danne os – også det moderne menneske. hvordan gør vi op med det, som vi igennem hele vores liv har lært? Hvordan glemmer vi det, og hvordan bringer vi skæbnen ind i dagligdagen?

Om forfatteren: Svend Brinkmann

Vi er det liv vi lever er en bog skrevet af psykolog og professor Svend Brinkmann, og udgivet hos Politikens Forlag.

Svend Brinkmann har en stor viden indenfor psykologi, og har arbejdet med de helt store spørgsmål af flere omgange. Han har bl.a. skrevet bogen AI for the People, som handler om hvordan kunstig intelligens kan komme menneskeheden til gode.

Svend har skrevet flere bøger, hvor den største bestanddel af alle bøgerne omhandler psykologi og kommunikation. Han er professor i både psykologi og kommunikation, og han har et godt fortællergen. Han har bl.a. også skrevet flere selvhjælpsbøger, og om hvordan vi bliver bedre mennesker – både for vores egen skyld, men også for vores omgivelser. Med Svend Brinkmanns ekspertise, kan det kun anbefales på det kraftigste at lytte til Vi er det liv vi lever lydbog gratis.