Lydbøger » Viking

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Viking Lydbog

4.3/5

Forfatter: Jeanette Varberg

lydbog og e-bog

Introduktion

Viking er en bog som indeholder brede fortællinger om vikingetiden, hvor vikingetogterne sættes i centrum, og man kommer tæt på de vikinger som satte spor i datidens Europa. I både Irland, Rusland, Grønland og Middelhavet blev vikingerne en stor del af historien, og det bevises gennem arkæologien og kilder. De nordiske krigere satte til søs i jagten på guld, land og ære.

Utallige mængder af plyndringer, slagmarker, magtkampe og landvindinger spiller en rolle i fortællingen om vikingernes spor i Skandinavien og Europa. Hvis dette lyder spændende, kan du høre Viking lydbog gratis, og få en masse detaljer om vikingetiden og alle de møder vikingerne har påvirket vores verden på.

Informationer:

Oplæser: Jeanette Varberg  
Sprog: Dansk
Kategori: Historie
Længde: 16 timer og 59 minutter

Viking: Handling

Viking er en velfortalt værk om vikingernes historie. Som danskere kender vi meget til vikingerne, men deter sjælendt at vi hører om dem i en større europæisk sammenhæng, så det er en imponerende fortælling om vikingernes påvirkning på resten af Europa.

Viking er skrevet ud fra Jeanette Varbergs arkæologiske fund, som bliver sammenholdt med skriftlige kilder. Med dette bliver der kastet lys over vikingetiden, hvor man bliver taget tilbage til jernalderen, som fører vikingerne mod det første korstog. Det er altså 800 år gammelt europæisk og skandinavisk historie Varberg skriver om i bogen, kontra de normale 350 år, hvor vikingerne er placeret. Bogen er fyldt med faglighed i topklasse, fantastisk formidling og relevante illustrationer. For at høre mere om vikingers påvirkning af Europa, kan du lytte til Viking lydbog.

Vikinger er noget som altid har fascineret specielt danskerne, da det er noget af det eneste store vi rigtig er kendt for i verden. De bliver altid fremstillet som blodtørstige krigere, som plyndrede hele Europa. Dog var vikingerne ikke de eneste brutale mennesker på denne tid. Varberg viser hvordan vikingerne blot var endnu en brik i det store puslespil, som var et Europa præget af vold og krig. Ved at læse, eller lytte til bogen, får man et mere nuanceret billede af vikingerne, da de også i stor grad levede af handel. De erobrede mange landområder, hvor de bosatte sig, og herefter blandede de sig med lokalbefolkningen.

Vikingerne har sat spor i hele Europa, specielt i Irland og England. Dog er der også dele af Rusland, Middelhavet, Amerika og Grønland som er blevet præget af de danske vikinger.
For at komme helt i bund med detaljerne omkring vikingernes påvirkning, så kan du lytte til Viking lydbog.

Om forfatteren: Jeanette Varberg

Forfatteren bag Viking er Jeanette Varberg, som desuden er museumsinspektør på det Nationale Museum, hvor hendes primære ansvarsområde er Danmarks og Middelhavslandenes Oldtid. Udstillingen er en blanding af forskning, bevaring og samlinger af diverse objekter fra den tid.

Udover at være museumsinspektør, så er hun forfatter bag en lang række videnskabelige artikler, og har også skrevet populærvidenskabelige bøger til alle aldre.

Jeanette Varbergs formidling er fantastisk, og det hun formidler kan uden problemer forstås af voksne som børn. Dette har hun også modtaget priser for, heriblandt DRs Rosenkjær-pris, som hun modtog i 2014. I 2015 modtog hun Blixenprisen for den bedste fagbog.