Lydbøger » Vinderne

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Vinderne Lydbog

4.1/5

Forfatter: Fredrik Backman

lydbog og e-bog

Introduktion

Først imponerede Backman læseren ved at skrive Bjørneby, en bog der på overfladen mest handler om ishockey. Men som han fortsatte i Os mod jer, handler den om meget mere end en sportsgren. I Vinderne afslutter han den historie, som han begyndte om den lille by Bjørneby, hvor ishockey er en del af kulturen. I Vinderne forsøger Backman at besvare de spørgsmål, der har hjemsøgt byen lige siden den skæbnesvangre nat for snart to år siden, hvor alt ændrede sig i byen.

Vinderne er sin egen historie, men den er også afslutningen på en længere historie, som Backman begyndte for mange år siden, og som han ikke kunne give slip på.

Informationer:

Oplæser: Thomas Gulstad
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 24 timer og 10 minutter

Vinderne: Handling

Vinderne lydbog tager læseren med tilbage til Bjørneby. For to år siden skete det, som bare ikke måtte ske. En dreng traf et valg, og hele byen blev forandret i løbet af ganske kort tid. Det er en tid, som ingen vil tænke tilbage på. Allerhelst vil folk bare glemme de grusomme begivenheder, der fandt sted for snart to år siden. Men som historien skrider frem i Vinderne lydbog gratis, står det klart, at noget ikke vil lade dem glemme.

I Vinderne lydbog vender vi tilbage til livet med de personer, som vi kender og husker fra forrige bøger om den lille by Bjørneby. Ishockey er stadig en stor del af deres liv, men der er også andre ting, der er begyndt at fylde i byens omgang. I Vinderne sker der ændringer, og der sker ting, som ingen kan forudse. En storm finder vej til byen, inden den forvandler sig til en ildebrand. Visse personer vender hjem til byen igen i Vinderne lydbog gratis. Forelskelser er i luften, men døden venter også rundt om hjørnet. Livet går sin gang, mens drømme flakker rundt hos unge som gamle.

Altid er der nogen, der forsøger at redde nogen eller noget. Begivenheder, som ingen kunne forudse, kommer til at ske. Store følelser bliver hevet op fra gemmerne, og alt det en lille by har kæmpet for i så mange år, bliver sat over styr.

Vinderne lydbog forsøger at besvare mange store spørgsmål om, hvad der er med til at udgøre en familie? Hvad er med til at definere en ishockeyklub? Hvor meget er en person villig til at ofre for at beskytte en anden?

Om forfatteren: Fredrik Backman

Fredrik Backman har gang på gang fortryllet læsere over hele verden med sine historier, der er lige dele hverdagshistorier, og lige dele smukke fortællinger om mennesker. Og det er mennesker, som altid er i centrum for Backmans historier, fordi de kommer ud for historier, som vi ofte selv kan spejle os i. Dette er med til at gøre dem endnu mere virkelige.

Med Vinderne har Backman afsluttet den trilogi, som han aldrig planlagde at skrive. Det begyndte med Bjørneby, men der kunne han godt mærke, at historien stadig havde mere at fortælle. Derefter kom Os mod dem, som alligevel ikke afsluttede historien helt. Men med Vinderne håber Backman, at han har afsluttet alle løser ender.