Lydbøger » Vittu

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Vittu Lydbog

4.1/5

Forfatter: Iben Mondrup

lydbog og e-bog

Introduktion

Vittu er en hjerteskærende fortælling om kærlighedens overbevisninger, og hvordan den kan påvirke et liv på godt og ondt. Det er en fortælling om at finde sine grænser, og hvordan man bedst overholder disse.

Vittu er en historie om forældrene Alice og Stig, som i lang tid har ønsket at blive forældre uden held. Indtil den dag hvor de får lov til at adoptere en lille dreng. Men Vitus på fem år kommer med en del emotionel bagage, som Alice og Stig skal kæmpe for at bearbejde. I det Vitus bliver en del af familien, skal der sættes nye grænser, mens andre udviskes. Men hvornår er hvilke grænser passende, er det vigtige spørgsmål i Vittu.

Informationer:

Oplæser: Iben Mondrup
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 8 timer og 19 minutter

Vittu: Handling

Vittu lydbog starter på et børnehjem. På dette børnehjem har Vitus tilbragt det meste af sin barndom, og han er kun fem år gammel. Derfor bliver det noget af en omvæltning for ham, da ægteparret Alice og Stig kommer for at adoptere ham. De to har længe ønsket sig et barn, og nu er deres drøm gået i opfyldelse med tilføjelsen af Vitus til deres århusianske forstadsliv i Vittu lydbog gratis.

Alice arbejder som kunstnerisk fotograf, og kan derfor selv bestemme sine arbejdstider, hvorfor hun tilbringer meget tid sammen med Vitus i starten. Stig er embedsmand og arbejder meget, hvilket kræver, at han er meget væk hjemmefra og dermed også væk fra Vitus i Vittu lydbog.

Vitus bliver en del af deres familie meget hurtigt, men det er også svært, for Vitus’ liv har bidraget med en del mentale sår, der er svære at overkomme. Det forhindrer dog ikke Alice og Vitus i at finde et tæt forhold meget hurtigt. 

Forholdet mellem Alice og Vitus udfolder sig gennem kærlig omsorg og fotografiske lege, som er med til at tage noget af det anspændte i forholdet væk. For gennem linsen kan Alice betragte sin nye søn, og hun kommer til at se en meget sårbar side af drengen i Vittu lydbog. Som historien udfolder sig udvikles forholdet mellem mor og søn ganske langsomt, uden Stig er klar over det. Vitus er glad for den kærlighed han får, men Alice bliver mere og mere styret af sine personlige behov for afhængighed. Dag for dag bliver grænser skubbet, og det bliver et psykologisk spil mellem mor og søn om, hvordan en kærlighed kan udvikle sig i Vittu lydbog gratis.

Om forfatteren: Iben Mondrup

Iben Mondrup skrev først historien om Tabita i 2020, en pige der blev adopteret hjem fra Grønland. Det er en lignende historie læseren bliver præsenteret for i Vittu, denne gang med drengen Vitus. Begge bøger skildrer en uhyggelig overset tid for grønlandske børn i Danmark, som i senere år endelig er begyndt at blive belyst. 

Iben Mondrup debuterede i 2009 med romanen Ved slusen, og har siden skrevet en håndfuld romaner, som også har indbragt hende en del priser. Blandt andet vandt hun i 2017 Karen Blixen prisen for romanen Karensminde.

Vittu er en sanselig fortælling, som formår at gå lige i hjertet på læseren med historien om de stjålne børn fra Grønland.