Lydbøger » Vredens land

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Vredens land Lydbog

4.2/5

Forfatter: Wilbur Smith

lydbog og e-bog

Introduktion

Den historiske roman Vredens land af Wilbur Smith skelner mellem det gode og det onde, det sorte og det hvide. I Vredens land lydbog følges Tara Courtney, en hvid kvinde opvokset i en hvid, magtfuld familie, hvor hun levede et privilegeret liv i forhold til andre personer hvor hun var bosat. Tara Courtney var nemlig opvokset i Sydafrika, og her var apartheid en del af dagligdagen.

Hovedpersonen levede dog ikke med skyklapperne slået til, da hun havde en følelse af, at de sorte i Sydafrika blev uretfærdigt behandlet. Det gik for alvor op for hende, hvor stor uligheden var, da hun blev forelsket i Moses Gama, som var en sort mand. Dette stillede hende i en situation, hvor hun skulle vælge side.

Lyt til Vredens land lydbog gratis for at høre hvilket valg hun træffer, og hvad hun går igennem, og hvordan det vil gå med hende og Moses forhold.

Informationer:

Oplæser: Torben Sekov
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 16 minutter

Vredens land: Handling

Vredens land omhandler et meget vigtigt og stadig centralt historisk emne, nemlig ulighed og racer. I Vredens land lydbog hører man om Tara Courtney, et barn af en velhavende og magtfuld hvid familie. Hun var det klassiske eksempel på udkommet af et privilegeret liv, og det produkt hendes land havde skabt. Forskellen var at hun ikke levede med skyklapperne foran sig, som mange andre hvide havde gjort i flere generationer. I Vredens land følges denne proces.

Jo ældre Tara Courtney blev, des mere opmærksom blev hun på hendes omgivelser, og noget føltes ikke korrekt.

Hun begyndte at sætte situationen i perspektiv til sin egen opvækst og sine egne privilegier. Dette medførte naturligvis at hun begyndte at adskille sig fra sin familie og omgangskreds når det gjaldt om ideologiske holdninger. Forskellen på Tara og hendes primære omgangskreds var nemlig, at hun kunne se at de sorte blev behandlet elendigt i forhold til hvilke vilkår hun selv var stillet med.

I Vredens land lydbog hører man hvordan Taras møde med en af de sorte ledere ændrer hendes perspektiv for alvor, og hvordan hendes tanker om den ulige og dårlige behandling af sorte for alvor begynder at sætte sig ind. Moses Gama hedder manden som Tara Courtney møder, en sort mand som leder en aktivistisk gruppe. Det ender med at Tara forelsker sig i ham. Denne forelskelse skulle dog gå hen og blive katastrofal for begge parter.

Lyt til Vredens land lydbog gratis for at høre årsagen på hvorfor denne kærlighedsfortælling er fatal.

Dette leder hende dog til at skulle træffe sit livs største valg. Hun skal vælge den side, som hun vil støtte. Livet med privilegier og supermagt, eller at kæmpe minoriteternes og den retfærdige sag. I Vredens land ender hun med at vælge de sortes side, blandt andet grundet Moses Gama.

Om forfatteren: Wilbur Smith

Wilbur Addison Smith blev i 1933 født i det tidligere Rhodesia, som nu er Zimbabwe og Zambia. Wilbur Smith gik fra at være en bogholder til at have over 40 udgivelser og over 120 millioner solgte bøger globalt. Af de udgivelser han har, er der en række bestsellere, såsom Courtney-serien, hvilket Vredens land er en del af. Overgangen fra revision til at skrive bestsellere var dog ikke en simpel proces.

Wilbur voksede op på sin fars store ranch, hvor storvildtjagt og sorte tjenestefolk var en del af normen. Efter flere år på skolebænken og efterfølgende job som revisor, havde hans kærlighed for skrivning ikke taget af. Wilbur besluttede sig for at forfølge sin store interesse, selvom dette ikke var til stor begejstring for hans far. Wilburs far bad ham om at opgive sin drøm, og ville helst have set hans søn fortsætte med en simpel og overskuelig karriere som revisor.