Lydbøger » Yahya Hassan

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Yahya Hassan Lydbog

4/5

Forfatter: Yahya Hassan

lydbog og e-bog

Introduktion

Dyk ned i den hektiske fortælling Yahya Hassan om en ung mand, der forsøger at tage afstand fra det miljø, som han er vokset op i. Digtsamlingen ved navn Yahya Hassan indeholder stor religionskritik, vrede rettet mod forældrenes generation og socialt bedrageri. Dette kombineres med kriminalitet og euforiserende stoffer i lange baner. Digtsamlingen må siges at dele vandene i det danske samfund, men litteraturanmeldelserne var gennemgående positive. Dog er der bred enighed om, at sproget og indholdet er nyskabende.

Du kan nu lytte til Yahya Hassan lydbog gratis. Få et indblik i det polariserende indhold, der reciteres med et kraftfuldt sprog.

Informationer:

Oplæser: Yahya Hassan
Sprog: Dansk
Kategori: Digte
Længde: 2 timer og 10 minutter

Yahya Hassan: Handling

Yahya Hassans debut på den litterære scene med sin digtsamling Yahya Hassan udløste en mediestorm, som man sjældent ser i den danske presse. Dette førte til en stor popularitet blandt mange mennesker, men ikke alene var lige begejstrede for Hassans digtsamling. For i takt med, at antallet af fanbreve steg, steg antallet af dødstrusler og almene trusler også.

Et par uger før udgivelsen af digtsamlingen Yahya Hassan fandt sted, blev der i Politiken bragt et interview med digteren selv med titlen ”Jeg er fucking vred på mine forældres generation”. Dette var startskuddet til det, der blev en hektisk medieudgivelse af debutantens første digtsamling. Den generelt store mediedækning førte til, at forlaget inden for meget få uger var nødsaget til at øge antallet til ikke mindre end 20.000 eksemplarer, og den endte med at sælge mere end 120.000 eksemplarer.

Denne digtsamling er skrevet med vrede, og den skildrer Hassans barndom i en dysfunktionel familie. Den skildrer også en ungdom, der var fyldt med kriminalitet, euforiserende stoffer, opfør med faderen og religionskritik. Yahya Hassan lydbog beskylder forældrenes generation for at klynge sig til sin egen kulturbaggrund, mens de begår socialt bedrageri og forhindrer børn i at blive integreret i det danske samfund.

Lyt til Yahya Hassan lydbog gratis. Den er oplæst af den nu afdøde digter selv, så du får hans egen stemme, der skildrer det miljø, som han voksede op i. I Yahya Hassan lydbog får du således ikke blot mulighed for at få et indblik i digterens opvækst og ungdom, men du kan samtidig lytte til den karakteristiske oplæsningsmetode i Yahya Hassan digtsamlingen.

Mediernes anmeldelser:

"En syngende, ufattelig ambitiøs poesi ... fejer alt andet af bordet". 5 ud af 6 stjerner

Jyllands-Posten

"Banker ind i knolden på den, der læser, og efterlader ham eller hende i hvert fald momentant forandret". 5 ud af 6 stjerner

Berlingske

Om forfatteren: Yahya Hassan

Den nu afdøde Yahya Hassan debuterede med digtsamlingen af samme navn, hvor han beskæftiger sig med en opvækst, der er præget af svigt, vold og kriminalitet. Digtsamlingen nåede at blive solgt til udgivelse i flere lande, herunder Holland, Italien, Spanien og Sverige.

Udover Yahya Hassan digtsamlingen, nåede Hassan også at udgive digtsamlingen Yahya Hassan 2. Hassan tager udgangspunkt i sig selv og sin opvækst i den vestlige del af Aarhus og skildrer miljøet fra sine egne øjne.

Yahya Hassan blev blandt andet kendt for at recitere sine digte offentligt. Lyt derfor til Yahya Hassan lydbog og få en oplevelse af, hvordan dette fandt sted.