Lydbøger » Det Forsømte Forår

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Det forsømte forår Lydbog

4/5

Forfatter: Hans Scherfig

lydbog og e-bog

Introduktion

Den spændende og læringsrige bog kan som sagt både ses som film, læses som bog og høres som lydbog. Flere og flere mennesker begynder at foretrække at høre gratis lydbøger. Dette skyldes, at det er en nem og overskuelig måde at læse en god bog på. Med en lydbog, kan man blandt andet høre bogen imens man er på farten, hvor man normalt ikke ville kunne læse en bog. Du kan prøve universet af gratis lydbøger ved at få en gratis prøveperiode på Bookbeat, ChapterMofibo eller Saxo Premium.

Dette får du nemt og hurtigt ved at følge anvisningerne her på siden. Afmeld dig blot på den sidste dag af prøveperioden, hvis du ikke ønsker at fortsætte som betalende medlem. Giv dig tid til at fordybe dig i Det forsømte forår lydbog og sørg for at få reflekteret over bogens mange moraler! Find inspiration til andre gode bøger på vores blog her.

Informationer:

Oplæser: Peter Secher Schmidt
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 27 minutter

Bogens handling

Det forsømte forår er en bog, som rigtig mange danskere har hørt om. Dette skyldes nok særligt, at den bruges rigtig meget i undervisningen på danske folkeskoler og gymnasier. Bogen er skrevet af Hans Scherfig, som er en meget anerkendt dansk forfatter. Bogen har haft så meget succes, at den også er blevet lavet som film og nu også som lydbog.

Det forsømte forår lydbog handler om en fin skole på København, hvor man primært følger en klasse med drenge. Drengene går i 3. mellem, hvilket svarer til 8. klasse. Man følger drengene indtil, at de får deres studentereksamen. Bogens omdrejningspunkt er særligt en hverdag blandt drengene, der er præget af frygt for skolen.

Frygten kommer især frem i forbindelse med eksaminer samt karakterbøger, som skal hjem og vises til forældrene. Frygten stammer især fra lærerne på skolen, som i høj grad udnytter den magtposition, som de har overfør børnene. Man bliver særligt introduceret til latin- og tysklæreren Lektor Blomme, der er en lærer, som gør stor brug af afstraffelse blandt eleverne. Eleverne ender med at se sig så frustrerede og sure på Lektor Blomme, at der opstår et mord på skolen af selvsamme person.

Bogens temaer er særligt opdragelsesmetoden, som var på dette tidspunkt. Opdragelsen af børnene hæmmer i høj grad, at de kan udleve deres drømme og passioner. Samtidig har de lav grad af frihed til, hvilket i særlig grad påvirker dem, når de er kommet ud af skolen.