Lydbøger » Karius og Baktus

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Karius og Baktus Lydbog

4.9/5

Forfatter: Thorbjørn Egner

lydbog

Introduktion

Karius og Baktus lydbog er et rigtig godt alternativ til at læse bogen op for sine børn. Denne lydbog er særligt god at høre, da den oplæses af Dirch Passer og Ove Sprogøe. De to skuespillere formår at gøre fortællingen sjov og munter. Ved at høre bogen som lydbog fremfor selv at læse den op for sine børn, sikrer man derfor i højere grad, at fortællingen bliver fortalt på den bedst mulige måde. Herved vil ens børn få det bedste ud af at høre bogen og Karius og Baktus vil for alvor sætte sine spor i børnenes hukommelse.

Derudover kan det at høre lydbøger være en god måde at slappe af på, da man herved undgår skærmtid og derfor kan koble mere af. Det er muligt at få en gratis prøveperiode ved at følge anvisningerne her på siden. Udforsk eventuelt også de mange andre børnebøger, såsom Troldepus og Kaninen der så gerne ville sove.

Informationer:

Oplæser: Dirch Passer, Ove Sprogøe
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 15 minutter

Bogens handling

Karius og Barius lydbog er en fremragende og detaljerig fortælling om de to baktusser Karius og Baktus. De to bakterietrolde bor i drengen Jens tand, som han har et hul i. Karius og Baktus råber ”Vi vil ha’ wienerbrød, vi vil ha’ wienerbrød”. De to bakterietrolde elsker nemlig alt der indeholder sukker, hvorfor wienerbrød er et stort hit. Karius og Baktus har det godt i Jens tand og forsøger derfor at få ham til at glemme at børste sine tænder, så de kan forbliver baktusser i tanden. Karius og Baktus er nemlig bange for tandbørster, som er store og stride.

Karius og Baktus lydbog blev udgivet den første gang helt tilbage i 1958, hvorfor mange voksne kan huske fortællingen om de to bakterietrolde. Fortællingen er stadig meget populær og en bog, som mange forældre læser for deres børn. Fortællingen er særligt populær, fordi den kombinerer sjov med en vis form for alvor. Børnene bliver nemlig bevidste om, at man skal huske at børste sine tænder, for ellers får man bakterietrolde i dem. Bogen kan derfor være med til at gøre det at børste tænder til noget sjovt og hyggeligt.