Lydbøger » Alting og Ulla Vilstrup

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Alting og Ulla Vilstrup Lydbog

3.5/5

Forfatter: Kim Fupz Aakeson

lydbog og e-bog

Introduktion

Alting og Ulla Vilstrup er fra 1998 og er en bog, som ofte er blevet benyttet i danskundervisningen. Bogen giver nemlig et rigtig godt indblik i, hvordan det kan være at have en psykisk lidelse, da man finder ud af, hvor forvirrende hovedpersonens sind er.

Det kan være en fordel at høre Alting og Ulla Vilstrup lydbog fremfor at læse bogen. Det kan være svært altid at finde tiden til at læse de bøger, som gennemgås i undervisningen. Her kan en lydbog være en god ide at prøve og man kan eventuelt kombinere det at høre en lydbog med at læse bogen som e-bog. Herved får man stadig trænet sin læsning.

Man kan høre Alting og Ulla Vilstrup lydbog gratis ved at oprette en bruger ved en lydbogstjeneste. Herved får man en gratis prøveperiode og man kan nemt framelde sig igen, så man slet ikke skal betale noget. Der er også mange andre bøger, som man kan høre såsom Dig og Mig ved Daggry og Det Forsømte Forår.

Informationer:

Oplæser: Niels Vigild
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 2 timer og 58 minutter

Bogens handling

Alting og Ulla Vilstrup lydbog bliver fortalt i 1. person af den mandlige hovedperson. Han er 19 år og er psykisk syg og bor på en institution for personer, der har en psykisk lidelse. Som beboere på denne institution, gør personalet forskellige ting for at hjælpe dem med deres lidelse. Hver dag har beboerne forskellige ting, som de kan foretage sig. Dette er for eksempel at tage på biblioteket eller lave noget af træ i værkstedet. Den mandlige hovedperson har dog siden han var 14 år set en film, der hedder Hjerterfri. Det er derfor denne film, som han ser hver dag, når beboerne opfordres til at foretage sig noget.

I filmen Hjerterfri er hovedpersonen en kvinde ved navn Linda. Den mandlige hovedperson i bogen flygter fra institutionen, da det går op for ham, at Linda findes i virkeligheden. Han er sikker på, at Linda må være skuespilleren ved navn Ulla Vilstrup. Han flygter derfor sammen med sin ven Willy, der har et stort temperament, og de vil samme forsøge at finde Ulla Vilstrup.

I bogen er der tre forskellige handlingsforløb, hvilket skal hjælpe en med at sætte sig i hovedpersonens sted. Man følger den egentlige historie, men får også flashbacks. Derudover følger man hovedpersonens besættelse af filmen Hjerterfri. Bogen kan være humoristisk at høre, da man virkelig kommer til at undre sig over, hvor uvidende hovedpersonen er i forhold til helt basale ting.