Lydbøger » Den Grimme Ælling

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den Grimme Ælling Lydbog

4/5

Forfatter: H.C. Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Den Grimme Ælling er et af H.C. Andersens mest populære og kendte eventyr. I eventyret følger man en svaneunge, som bliver udklækket af sit æg i en andegård. Svanen ser derfor anderledes ud end alle de andre ænder og hverken ænderne eller svanen selv ved, at svanen ikke er en and. Svaneungen bliver derfor behandlet dårligt, fordi den ser anderledes ud end alle de andre.

Svaneungen bliver gjort grin af, bidt og hugget af ænderne. Svanen ender dog med at finde ud af, at den ikke er en and, men en smuk svane. Dette sker en dag, hvor svanen nærmer sig en gruppe af andre svaner. Først tror den, at den skal dø. Den bøjer dog hovedet og ser sit spejlbillede og det går op for den, at den er ligesom de andre svaner.

Fortællingen om den grimme ælling bliver ofte fortolket som en beskrivelse af H.C. Andersens egen ungdom. Der er derfor rigtig mange gode moraler i eventyret. Det er muligt at høre Den Grimme Ælling lydbog gratis ved at oprette en gratis prøveperiode ved en af de danske lydbogstjenester.

Efter, at du har oprettet din gratis prøveperiode, har du adgang til at høre tusindvis af gratis lydbøger og gratis e-bøger. Udover Den Grimme Ælling lydbog, kan du blandt andet også høre Den Lille Havfrue lydbog eller en anden H.C. Andersen lydbog.

Informationer:

Oplæser: Marie Markvard Andersen
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 22 minutter