Lydbøger » Den som blinker er bange for døden

Den som blinker er bange for døden Lydbog

4.2/5

Forfatter: Knud Romer

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen er Knud Romers første og har både vundet Weekendavisens Litteraturpris, BG Banks Debutantpris og De Gyldne Laurbær. Dette skyldes i sandhed den fængslende fortælling, som tager fat i et meget relevant tema, nemlig socialudsættelse. Romanen benyttes ofte i danskundervisningen på folkeskoler og gymnasier.

Det er muligt at høre Den som blinker er bange for døden lydbog gratis. For at få adgang til dette, skal du klikke på ”hør gratis her”. Herefter skal du oprette en gratis bruger på Mofibo og afmelde dig inden prøveperiodens udløb, hvis du ikke ønsker at betale for medlemskabet. Mofibo er en yderst populær lydbogtjeneste, som har over 10.000 danske lydbøger og e-bøger. Hør for eksempel også Kunsten at græde i kor lydbog og Lykke Per lydbog.

Informationer:

Oplæser: Knud Romer
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 4 timer og 8 minutter

Bogens handling

Den som blinker er bange for døden lydbog er skrevet af forfatteren Knud Romer. Bogen er skrevet som en selvbiografi og handler om et enebarn, der vokser op i Nykøbing Falster i 1960’erne sammen med sin tyske, skizofrene mor og sin danske, tvangsneurotiske far. Nykøbing Falster er på mange måder en by, som ingen rigtig ønsker at bo i. Hvis du bor i byen, er det svært at komme ud af den igen og hvis du ikke gør, er det svært at komme ind i den. Byen efterlader intet spor i de forbipasserende, udover lugten af gødning eller sukkerroer.

Hovedpersonens barndom hjemsøges af fortiden. Farfaren er fantast og mormoren sprang i luften under et bombeangreb. Hun lever dog stadig, men hendes ansigt skjules af et sort slør. Derudover har onklen en speciel personlighed som følge af, at han overlevede Stalingrad, hvilket han glædeligt fortæller om til festlige sammenkomster. Moren er dominerende og drømmer sig tilbage til luksuslivet i den preussiske landsdel, som hun kommer fra. Faren er en tilbageholden forsikringsmand, der ihærdigt forsøger at holde sammen på familien ved at forsikre sig mod stort set alt.

Familien er altså ramt af undergang og ødelæggelse og lukker sig i høj grad inde omkring sorg og angst. Den som blinker er bange for døden lydbog beskriver, hvordan det er for et barn at vokse op i en verden som denne med ensomhed og social udelukkelse i en lille provinsby som Nykøbing Falster. Opvæksten kan hurtigt blive præget af fantasier for at forsøge at slippe ind i verden og ud af mareridtet.

Scroll to Top