Lydbøger » Kongens Fald

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Kongens Fald Lydbog

3.9/5

Forfatter: Johannes V. Jensen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det er muligt at høre Kongens Fald lydbog gratis på de danske lydbogstjenester. Bogen er i sandhed en fantastisk fortælling om historiske begivenheder. Dette medvirker dog også til, at bogen kan være en anelse tung at komme igennem, hvis man skal læse den fysisk. Af denne grund kan det være en god ide at høre Kongens Fald lydbog. Fortællingen er helt klart ikke en, som man skal være foruden og ved at høre bogen fremfor at læse den, vil man nemmere kunne finde tiden til fortællingen.

For at høre Kongens Fald lydbog gratis, skal du blot følge instruktionerne her på siden. Herefter kan du oprette et gratis medlemskab på lydbogtjenesten. Her er det også muligt at høre andre historiske bøger. Hør for eksempel også Den evige ild eller Jordens søjler.

Informationer:

Oplæser: David Seedorf
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 8 timer og 5 minutter

Bogens handling

Kongens Fald blev tilbage i 1999 kåret i Politiken og Berlingske Tidende til århundredets danske roman. Oprindeligt var bogen i tre forskellige dele, men er nu kommet som én samlet bog, hvori alle tre dele indgår. Dette er den bog, der kendes som Kongens Fald. De tre dele i bogen hedder Forårets død, Den store sommer og Vinteren.

I Forårets død bliver man introduceret til Mikkel Thøgersen, der er student. Mikkel er på vej tilbage med nogle æg til København. På sin vej møder han en lejesoldat ved navn Otte Iversen. Derudover møder han også kongesønnen Christian, som er i høj grad er Mikkels modsætning. Mikkel ender senere med at blive smidt ud af det universitet, som han går på. Herefter møder han igen Otte og der kommer et opgør mellem de to som følge af kærlighed til en pige.

I Den store sommer befinder man sig i omkring år 1520. Mikkel har nu fået arbejde i Odense ved en bisp ved navn Jens Andersen Beldenak. Sammen med en forældreløs dreng der hedder Axel tager Mikkel mod Nordjylland for at aflevere en besked. Her møder Mikkel igen Otte og det viser sig, at Axel og Otte har en relation.

I Vinteren kommer Mikkel hjem fra den pilgrimsrejse, som han har været på. Der er sket mange forandringer siden, at Mikkel var hjemme. Bønderne er begyndt at gøre oprør mod adelsmændene og kongen ender med at blive sat i fangenskab, hvor Mikkel bliver kongens medfange og tjener.