Lydbøger » Pippi Langstrømpe

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Pippi Langstrømpe Lydbog

4.8/5

Forfatter: Astrid Lindgren

lydbog og e-bog

Introduktion

Følg med i Pippi Langstrømpe serien af den populære svenske forfatter Astrid Lindgren. Her følger vi den forældreløse Pippi Langstrømpe, der tilmed er verdens stærkeste pige. Hendes mor gik bort kort efter, at Pippi blev født, og hendes far er efter sigende faret vild til søs. I Pippi Langstrømpe lydbog vil du dog høre, at dette ikke forhindrer hende for at leve et godt liv.

Pippi Langstrømpe flytter ind i Villa Villekulla sammen med sin abe og sin hest. Lyt til de sjove historier i Pippi Langstrømpe lydbog gratis og følg med i venskabet med de to nabobørn, Tommy og Annika, og alle de sjove ting, som de har gang.

Informationer:

Oplæser: Thomas Winding
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 2 timer og 27 minutter

Pippi Langstrømpe: Handling

Pippi Langstrømpe er navnet på den populære børnebogsserie af den svenske forfatter Astrid Lindgren. Faktisk er serien så populær, at den er blevet oversat til ikke mindre end 90 forskellige sprog. Lindgren havde forinden udgivet en anden bog, der ikke opnåede lige så stor succes som serien om Pippi Langstrømpe. I Pippi Langstrømpe lydbog følger vi den unge Pippi, der er verdens stærkeste pige. Hun er kendetegnet ved at have fregner og rødt hår med fletninger.

Vi møder for første gang Pippi Langstrømpe, da hun i 1945 flytter ind i Villa Villekulla, der findes i mindre svensk by. Her flytter hun ind med sin abe Hr. Nilsson og sin hest Lille Gubben. I huset ved siden af bor børnene Tommy og Annika Settergren, som Pippi hurtigt bliver venner med.

I serien ser vi, at Pippi Langstrømpe lever en selvstændig livsstil uden nogen forældre. Dette skyldes, at hendes mor beklageligvis afgik ved døden kort efter, at hun blev født, og hendes far er forsvundet til søs. Pippi Langstrømpe lydbog fortæller os dog, at hun har en kiste fyldt med guld og lever en glad tilværelse på andre vilkår end de sociale normer.

I Pippi Langstrømpe lydbog hører vi, at vores hovedperson har en tendens til at passe på samfundets svageste. For eksempel beskytter hun andre uden at være voldelig, selvom hun er verdens stærkeste pige. Som voksen vil man også opleve, at der er en lang række citater fra for eksempel Shakespeare og Sokrates at finde.

Både voksne og børn kan lytte til Pippi Langstrømpe lydbog gratis.

Om forfatteren: Astrid Lindgren

Astrid Lindgren blev født i 1907 i Småland, og hun voksede op i selskab med sine forældre, Samuel og Hanna Ericsson. Som 18-årig var hun i lære som journalist på en lokalavis, men måtte stoppe sit arbejde, da hun blev gravid med avisens chefredaktør.

Herefter flyttede Lindgren til Stockholm, hvor hun uddannede sig til sekretær. Hun stoppede dog med at arbejde og blev husmor for sine børn og fortalte historier for dem hver eneste aften. Dette markerer starten på Lindgrens karriere som historiefortæller.

Inden sin død i 2002 nåede Lindgren at udgive værker som Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og Alle vi børn i Bulderby. Lindgrens forfatterskab medførte et stort antal priser, såsom Svenska Akademiens store pris og Right Livelihood prisen.