Lydbøger » Emil fra Lønneberg

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Emil fra Lønneberg Lydbog

4.7/5

Forfatter: Astrid Lindgren

lydbog og e-bog

Introduktion

Emil fra Lønneberg er en dreng, der ikke er bange for at lave en masse drengestreger. Først stak han hovedet i suppeterrinen og måtte til lægen for at få det ud igen. Dernæst hejste han sin stakkels lillesøster, Ida, op i familiens flagstang.

Du kan lyde en god stund sammen med dine børn med Emil fra Lønneberg lydbog. Der er sjov, ballade og drengestreger på den lille gård i Småland.

Lyt til Emil fra Lønneberg lydbog gratis og find ud af, hvad Emil ellers har gang i. For når vi har med Emil fra Lønneberg at gøre, så er der garanti for, at der altid ligger en masse drengestreger og lurer under overfladen.

Informationer:

Oplæser: Thomas Winding
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 1 time og 2 minutter

Emil fra Lønneberg: Handling

Emil fra Lønneberg er skrevet af Astrid Lindgren og udkom for første gang i 1963 på svensk. Sidenhen er den populære børnebog udkommet i flere udgaver og på flere forskellige sprog. Året efter blev Emil fra Lønneberg oversat til dansk.

Den fiktive hovedperson i Emil fra Lønneberg lydbog er omkring 8 år gammel, da vi for første gang lærer ham at kende. Han er kendt for altid at lave ballade, og dette er på trods af, at han inderst inde altid er en god dreng. Emil vokser op på en gård ved navn Katholt beliggende i Lønneberg i Småland.

Han har en lillesøster ved navn Ida, som hyppigt optræder i serien. Vi møder dog også andre personer såsom Alma og Anton, som er Emil og Idas forældre. Hertil kommer gårdkarlen Alfred, den ældre dame Tyttebær-Maja samt Emils bedste ven Line, der er en ung pige, der arbejder i huset.

Der er altid gang i fortællingen i Emil fra Lønneberg lydbog, og når han har lavet skarnsstreger, så løber han altid ud til et udendørs skur, hvor han låser sig inde og snitter træmænd. Vi lærer dog hurtigt, at Emil fra Lønneberg ikke er en ond dreng. Nej, han forsøger at hjælpe folk omkring sig. Det er dog ikke altid på den bedste måde, at han får gjort det.

Du har nu mulighed for at lytte til Emil fra Lønneberg lydbog gratis. Denne version er indtalt af Thomas Winding. Her kan du lære om de drengestreger, som Emil fra Lønneberg nu er i gang med.

Om forfatteren: Astrid Lindgren

Astrid Lindgren var en folkekær, svensk børnebogsforfatter, der blandt andet står bag værker som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Brødrene Løvehjerte. Udover førnævnte serier er hun også kendt for værker Brødrene Løvehjerte. Lindgren nåede dog at få mere end 100 bøger, 60 manuskripter og et utal af sange fra hånd, inden hun afgik ved døden i 2002.

Lindgreb krediterede selv en stor del af sine kreative evner til sin far, der var en stor fortæller. Ifølge Lindgreb formåede han at fortælle en historie ned til mindste detalje, og dette var noget, som hun blev dybt betaget af. Derudover ser man, at hendes forfatterskab var præget af opvæksten i Småland.