Lydbøger » Et Dukkehjem

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Et Dukkehjem Lydbog

4/5

Forfatter: Henrik Ibsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det er muligt at høre Et Dukkehjem lydbog på en af de danske lydbogtjenester. Såfremt du ikke har prøvet at høre en lydbog før, vil du opdage, at der er rigtig mange fordele ved dette fremfor at læse en bog på almindelig vis. Det kan være langt mere befriende at høre en lydbog. Dette skyldes, at man kan høre en lydbog på tidspunkter, hvor man normalt ikke ville kunne læse en bog.

Et Dukkehjem lydbog er en bog, som bruges rigtig meget i undervisningen, både i folkeskoler, men også på gymnasier. For mange kan det være svært altid at nå at læse denne type af bøger, hvorfor det kan være en fordel at høre den som lydbog. Ved at følge anvisningerne her på siden, vil du kunne oprette en gratis prøveperiode og udforske lydboguniverset. På lydbogtjenesten er der også en lang række andre lignende bøger tilgængelige. Disse er blandt andet Den Kroniske Uskyld, Med Ilden i Ryggen og Det Forsømte Forår.

Informationer:

Oplæser: Karsten Pharao
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 2 timer og 50 minutter

Bogens handling

Et Dukkehjem lydbog er skrevet af Henrik Ibsen og er et af hans mest populære værker. I fortællingen følger man Nora og hendes mand Torvald Helmer. Nora og Helmer har sammen tre børn. Torvald er blevet forfremmet og har fået en direktørstilling ved Aktiebanken. Nora bruger til tider flere penge, end hvad hendes mand synes, at hun burde. Senest har Nora og hendes mand været i Syden, så Helmer kunne komme sig over en sygdom. Hvad Helmer ikke ved er dog, at rejsen ikke er betalt af dem selv og at Nora har begået kriminalitet. Gennem fortællingen forsøger Nora ihærdigt at skjule dette, men sandheden kommer altid frem før eller siden.

I Et Dukkehjem lydbog er der intriger på kryds og tværs, som Nora forsøger at holde styr på for, at Nora og Helmer kan opretholde deres gode ry og omdømme. Fortællingen handler om selvstændiggørelse af kvinden og de magtproblemer, som der kan være i demokratiet. Det går op for Nora, at hun i de 8 år, hvor hende og Helmer har været gift, ikke er blevet taget alvorligt. Nora har ikke kunne have sine egne meninger og holdninger. Hun har i høj grad været til pynt som en dukke. Spørgsmålet er, om Nora vil fortsætte med et ægteskab, hvor hun har denne rolle.