Lydbøger » Nordkraft

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nordkraft Lydbog

4/5

Forfatter: Jakob Ejersbo

lydbog og e-bog

Introduktion

Nordkraft er en lærerig fortælling, men for nogle kan det være svært at tage sig sammen til at få læst bogen. Her kan det være en rigtig god ide at prøve at høre Nordkraft lydbog gratis. Lydbøger er blevet meget populære de seneste år blandt alle aldersgrupper. Dette skyldes, at lydbøger åbner op for en helt ny måde at læse bøger på, som for mange er nemmere at tilgå end den almindelige måde.

På visse danske lydbogtjenester er det muligt at høre gratis lydbøger. Her kan man for eksempel også høre Et Dukkehjem, Dig og Mig ved Daggry og Hell Man. For at få adgang til disse bøger, skal du blot følge anvisningerne her på siden. Herefter har du mulighed for at oprette en gratis bruger, hvorefter du kan downloade Mofibos app og begynde at høre lydbøger. Hvis du ikke ønsker at betale for medlemskabet, skal du blot afmelde det inden, at prøveperioden er gået.

Informationer:

Oplæser: Peter Bollerslev
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 timer og 38 minutter

Bogens handling

Nordkraft lydbog handler om en gruppe af unge mennesker, der lever livet på kanten. Fortællingen foregår i Aalborg i starten af 1990’erne. Fortællingen handler om misbrugere, pushere, kynikere, drømmere og forældre, der er fortabte. Alle førnævnte klarer sig kun lige netop, så længe de bare løber hurtigt nok og ikke ser sig tilbage.

Nordkraft lydbog er delt op i tre dele. I den første del af romanen, følger man Maria, der er kærester med en pusher. I den anden del følger man Allan, der netop er vendt tilbage til byen og han kæmper nu for at slippe ud af det hårde miljø, som han tidligere har været i. I den tredje del samles de tidligere fortællinger og man følger drengen Steso-Thomas.

Fortællingen om de særdeles udsatte mennesker tager rigtig mange relevante temaer op, hvorfor Nordkraft ofte benyttes i undervisning på folkeskoler og i gymnasier. Man bliver præsenteret for en helt anden verden end den, som mange er vant til. Bogens forfatter Jacob Ejersbo vandt i 2003 De gyldne Laurbær for romanen. Dette er i sandhed intet tilfælde.

Fortællingen har både de tidligere nævnte spændende temaer, men har også en anderledes komposition end mange andre fortællinger. Dette skyldes, at der i de to første dele af romanen anvendes en førstepersons fortæller, hvorimod der i den tredje del anvendes en tredjepersons fortæller.