Lydbøger » Ondskaben

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Ondskaben Lydbog

4.8/5

Forfatter: Jan Guillou

lydbog og e-bog

Introduktion

Ondskaben lydbog er i sandhed en roman, som alle bør høre. Romanen er meget barsk og bygger efter sigende på Jan Guillous egen opvækst og barndom. Romanen er senere hen blevet filmatiseret og er både blevet nomineret til at modtage en Oscar samt har vundet Guldbaggen i 2003 for den bedste film i Sverige. Ondskaben lydbog er altså helt klart værd at høre. Fordelen ved at høre bogen er, at du ikke skal lade dig begrænse af de omgivelser, som du befinder dig i. Du behøver ikke sætte dig ned for at høre bogen i fred og ro. Du kan sagtens høre bogen, imens du foretager dig andre ting.

For at høre Ondskaben lydbog gratis kan du følge anvisningerne her på siden. Herved opnår du en gratis prøveperiode på en populær dansk lydbogstjeneste. Hvis du ikke ønsker at betale for medlemskabet, skal du afmelde dig inden, at prøveperioden er udløbet. Der er dog også rigtig mange andre bøger, som er værd at høre. Du kan for eksempel høre bøger af Ken Follett såsom Giganternes FaldJordens Søjler og Den Evige Ild.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 17 minutter

Bogens handling

Ondskaben lydbog er skrevet af den omtalte forfatter Jan Guillou. Romanen handler om en dreng ved navn Erik. Hele Eriks liv er fyldt med vold. I sin barndom bliver Erik slået og afstraffet rituelt og systematisk af sin far. På skolen er der også indblandet vold i Eriks hverdag. Her forsøger Erik at beholde magten i den bande, som han er med i, ved at slås. Erik kan til sidst ikke længere skjule slagsmålene på trods af, at han gør et ihærdigt arbejde for dette med sit velformulerede sprog og sin evne til at klare sig godt i skolen. Erik sendes derfor til en kostskole, men også her er der vold indblandet. Der foregår nemlig ”kammerat-opdragelse” på kostskolen.

Erik klarer det dog godt på kostskolen på trods af volden. Han er både klog og dygtig. Derudover opbygger han et venskab med Pierre, der er Eriks værelseskammerat. Erik ønsker at gøre oprør mod de uretfærdigheder, der hersker på skolen. Han ønsker dog ikke at lade sig knække af de ydmygelser og den vold, som der bliver udøvet mod ham. Spørgsmålet er dog, om Erik kan gøre dette uden at ende med at blive smidt ud af skolen og om han generelt kan komme ud af voldspiralen.