Lydbøger » Planen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Planen Lydbog

4.7/5

Forfatter: Morten Pape

lydbog og e-bog

Introduktion

Planen er på mange måder en lærerig fortælling og det er derfor heller ikke noget tilfælde, at den ofte benyttes i danskundervisningen på skoler og gymnasier. Der er dog en ulempe ved bogen, hvilket er, at den er ret lang. Af denne grund kan det være en fordel at høre Planen lydbog fremfor at læse bogen. Herved vil man nemmere kunne finde tiden til at fordybe sig i bogen og opfange de mange temaer og moraler.

Det er muligt at høre Planen lydbog gratis. For at gøre dette, skal du følge instruktionerne her på siden og oprette et medlemskab på lydbogtjenesten. Når du herefter har downloadet lydbogstjenestens app, er du klar til at høre denne og mange andre lydbøger gratis. Hvis du ikke vil betale for medlemskabet, skal du afmelde dig inden, at prøveperioden er gået. Man kan også høre andre skolerelevante bøger såsom Nordkraft lydbog, Zappa lydbog og Date med en engel lydbog.

Informationer:

Oplæser: Zaki Youssef
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 15 timer og 42 minutter

Bogens handling

Planen er en bog, der er skrevet af Morten Pape og som i 2015 vandt årets debutantpris. Bogen er i høj grad autofiktion, da både bogens steder, hændelser og personer forekommer meget virkelige. Bogen handler om en dreng, der hedder Morten Pape, som er født i 1986. Morten opvokser i et socialt belastet kvarter, der hedder Urbanplanen. Urbanplanen ligger i København på Amager og er på mange områder et kvarter, hvor der bor personer, der på en eller anden måde er socialt udsat.

Morten lever i de første år af hans liv med sin mor og sin far. Moren bliver senere diagnosticeret med en psykisk lidelse og faren er mentalt fraværende og har derudover et noget alternativt forhold til, hvordan personlig hygiejne skal være. Udover forældrene har Morten to mindre søskende, der hedder Jonas og Pernille. Familien er på mange måder en udsat familie. Udover forældrenes psykiske forstyrrelser, er de uuddannede og som følge af dette har de dårligt lønnet arbejde. Derudover forbedres hele familiens situation ikke just af, at de bor i et socialt udsat kvarter, som kan have en yderst negativ indflydelse på børn i en tidlig alder.

I Planen hører man nærmere om Mortens opvækst i sin dysfunktionelle familie og i det belastede og udsatte kvarter, som han bor i. Man hører om skolen, som han går på, hvor lærerne bliver tyranniseret af eleverne. Man hører om, hvordan mange andre børn også lider under massivt omsorgssvigt og man hører om andengenerationsindvandrere, som har det rigtig svært med at blive og føle sig accepteret.