Lydbøger » Zappa

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Zappa Lydbog

4/5

Forfatter: Bjarne Reuter

lydbog og e-bog

Introduktion

Bjarne Reuter er en forfatter, som benyttes rigtig meget i danskundervisningen. Dette skyldes, at der er rigtig mange gode temaer og moraler i Bjarne Reuters romaner, hvorfor de er oplagte at analysere nærmere på. I Zappa er der både temaer såsom venskab, had og kærlighed og man følger en lang række af forskellige personer, som alligevel formås at blive sat i én samlet kontekst.

Hvis man har svært ved at få læst en roman som denne, så kan man høre Zappa lydbog gratis. Herved skal man ikke på samme måde sætte tid af til at komme igennem bogen, da man kan høre den imens, at man foretager sig andre ting. Du kan høre Zappa lydbog gratis ved at følge instruktionerne her på siden. Herved får du mulighed for at oprette et gratis medlemskab ved en populær dansk lydbogstjeneste. På denne lydbogtjeneste kan du også høre andre bøger såsom Nordkraft lydbog og Den Kroniske Uskyld lydbog. Det er også muligt at læse De Hvide Mænd gratis som e-bog.

Informationer:

Oplæser: Troels Møller
Sprog: Dansk
Kategori: Ungsomdbøger
Længde: 4 timer og 16 minutter

Bogens handling

Zappa lydbog er en roman, som er skrevet af Bjarne Reuter. Romanen udkom tilbage i 1977 og handler om drengen Bjørn. Efterfølgende har Bjarne Reuter udgivet flere bøger om Bjørn, herunder Når snerlen blomstrer, Vi der valgte Mælkevejen og Månen over Bella Bio.

I Zappa foregår fortællingen i starten af 1960’erne, hvor man følger Bjørn, der er 14 år. Derudover får man et tæt indblik i det miljø, som Bjørn færdes i. Bjørn har sammen med drengene Sten, Uffe og Mulle en klub. I denne klub er Sten den manipulerende og kyniske leder, som de andre adlyder. Mulle fremstår som klovnen i klubben, mens Bjørn blot er en stille iagttager. Uffe er den mest fornuftige i gruppen og den person, som har flest ambitioner.

I klubben starter drengene med at foretage tankeløse drengestreger, men efterhånden som fortællingen skrider frem, ændrer disse drengestreger sig til at blive decideret kriminelle. Den fornuftige Uffe er den første, der ikke ønsker at være en del af gruppen og han bliver derfor lagt for had af Sten, der bliver både samvittighedsløs og meget opfindsom for at gøre livet surt for Uffe. Mulle fortsætter med at være klovnen i gruppen, men må finde sin alvor frem til sidst. Bjørn bliver dermed den sidste person tilbage i gruppen, hvor Uffe og Mulle erstattes af to barske fyre. Bjørn bliver i den grad medløber, men sideløbende følger man hans liv derhjemme i kernefamilien. Spørgsmålet er, om Bjørn til sidst bliver nødt til at bryde fri og tage ansvar for sine egne handlinger.