Lydbøger » Stjerneskælv

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Stjerneskælv Lydbog

4/5

Forfatter: Anders Johansen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det er muligt at høre Stjerneskælv lydbog gratis på de danske lydbogstjenester. Bogen bliver ofte benyttet i danskundervisning, men det er ikke altid lige nemt at finde tiden til at læse bøger som denne. Derfor kan det være en rigtig god ide at høre Stjerneskælv lydbog. Herved vil det blive mere overskueligt for dig at få læst bogen.

For at høre Stjerneskælv lydbog gratis, skal du følge anvisningerne her på siden. Herefter skal du oprette et medlemskab ved lydbogstjenesten, hvorefter du har adgang til at høre alle de gratis bøger, som du måtte ønske. Hvis du ikke vil betale for medlemskabet, kan du altid afmelde dig inden, at prøveperioden udløber. Det er også muligt at høre andre bøger på lydbogstjenesten såsom 21 måder at dø lydbog, Den som blinker er bange for døden lydbog og Liv på spil lydbog.

Informationer:

Oplæser: Randi Winther
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 5 timer og 54 minutter

Bogens handling

Stjerneskælv er en bog, der handler om selvskade og spiseforstyrrelser. Man føler en pige, der hedder Liv. Liv er 16 år gammel og vejer kun 41,5 kilo. Liv har en spiseforstyrrelse og bliver derfor indlagt på et bosted, der hedder Slusegården. På afstand ville man umiddelbart have troet, at Liv havde det godt. Hendes forældre er søde og hun har en god storesøster. De giver alle tre Liv stor støtte og tryghed i hverdagen og forsøger at være gode forbilleder for hende.

Liv befinder sig dog på et tidspunkt i hendes liv, hvor mange ting ændrer sig. Liv og hendes bedsteveninde Majken har altid været flittige i skolen, men deres omgivelser begynder så småt at ændre sig. Det går ikke længere ud på at være sød og dygtig, men i højere grad at være oprørsk og smart. Liv og hendes bedsteveninde Majken ønsker dog ikke at være sådan, hvorfor de underskriver en pagt, der handler om, at de aldrig vil blive som de andre.

Der hænder nogle voldsomme begivenheder omkring Liv og hun ønsker at genvinde kontrollen over hendes eget liv. Dette gør hun ved at sætte sig mål. Eksempelvis beslutter hun sig for, at hendes inderlår ikke må røre hinanden. Hun begynder at regne kalorier i alt, hvad hun foretager sig. Liv ønsker at have kontrol over hendes liv og er dette muligt, hvis man ikke engang kan kontrollere ens udseende?

Da Liv bliver indlagt på Slusegården, bliver hendes kontrolmekanisme udfordret. Dette gælder særligt, da hun en dag ender med at dele værelse med Nickie, der ikke bare spiser, men æder. Liv kan ikke blive ved med at holde det ud og til sidst må hun slække på sin selvbeherskelse.