Lydbøger » Hungerbarnet

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hungerbarnet Lydbog

4.2/5

Forfatter: Cecil Bødker

lydbog og e-bog

Introduktion

Hungerbarnet lydbog er en gribende fortælling og reflekterer et helt andet liv, end hvad de fleste lever i dag. Hungerbarnet lydbog kan høres gratis på en af de danske lydbogtjenester. Vi anbefaler at benytte Bookbeat, Chapter eller Mofibo, da disse lydbogtjenester er yderst populære. Dette skyldes dels det store antal bøger, som man kan høre der. Derudover er der mange smarte features i deres apps, hvilket betyder, at man selv kan justere tempoet og sætte en timer på, så lydbogen stopper af sig selv.

Udover Hungerbarnet lydbog er det også muligt at høre andre bøger såsom Ronja Røverdatter lydbog og Mio min Mio lydbog. For at høre gratis lydbøger, skal du blot følge anvisningerne her på siden, hvorefter du kan oprette din gratis bruger.

Informationer:

Oplæser: Susanne Stage
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 4 timer og 17 minutter

Bogens handling

Hungerbarnet lydbog er skrevet af Cecil Bødker. Mange kender nok fortællingen fra filmatiseringen af bogen. Filmatiseringen hedder Tinke, men har det samme handlingsplot som Hungerbarnet. Fortællingen handler om drengen Larus, der er 11 år. Af denne grund er Larus lige nået den alder, hvor han er gammel nok til at komme i arbejde ved en anden familie som daglejer.

Larus bliver sendt til en gård, der ligger langt fra hans hjem. Her skal han arbejde for en husbond, hvor han, udover andre pligter, skal passe husbondens køer. Larus skal gå ture med køerne og en dag på en af sine ture, møder Larus en pige, der hedder Tinke. Tinke ser meget beskidt og sulten ud. Larus får derfor medlidenhed med Tinke og giver hende noget mad og drikkelse.

Larus møder efterfølgende Tinke nogle gange på sine daglige gåture med køerne og giver hende stadig mad og drikkelse. Tinke bliver så tryg ved Larus, at hun inviterer ham hjem. Tinkes far har været død i et stykke tid, men da Larus tager med hjem til huset, finder han dog ud af, hvad der er sket med Tinkes mor. Tinke har i alt den tid, hvor Larus har kendt hende, haft en særpræget lugt.

Det viser sig, at lugten skyldes, at Tinkes mor har ligget død i huset i et godt stykke tid, hvorfor moren er gået i forrådnelse. Tinke er altså forældreløs og overladt til sig selv. Af denne grund tager Larus hende med til gården, som han arbejder på, for at få husbonden og hans kones hjælp. Dette viser sig dog at blive vanskeligt og det ender med både at have konsekvenser for Larus og Tinke.

Relaterede lydbøger