Lydbøger » Ikke at ville se

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Ikke at ville se Lydbog

4.6/5

Forfatter: Jan Guillou

lydbog og e-bog

Introduktion

Ikke at ville se lydbog er fjerde bind i Jan Guillous serie Det Store Århundrede. Her følger man igen familien Lauritzen bestående af brødrene Lauritz, Oscar og Sverre samt deres respektive familier. Den primære hovedperson i denne bog er dog Lauritz og af denne grund følges Anden Verdenskrig hovedsageligt fra hans perspektiv.

Anden Verdenskrig er under opsejling. Selvom at alt virker fredeligt indenfor Sveriges grænser, begynder en brand så småt at blusse i Europa. Denne brand skal senere vise sig at blive til Anden Verdenskrig. Du kan høre mere om Anden Verdenskrig og familien Lauritzen ved at lytte til Ikke at ville se lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 24 minutter

Ikke at ville se: Handling

Familien Lauritzen stammer oprindeligt fra Norge, men alle tre brødre og deres familier er nu flyttet til Sverige. Norge er besat af tyskerne og Sverige er derfor et langt sikrere sted at befinde sig. Familien er dog stadig påvirket markant af krigen, da alle deres indtægter genereres i Tyskland. Det samme gør Oscars og Lauritz’ velhavende svigerforældres, hvorfor hele familien er truet af krigen.

På trods af Lauritzen familiens fælles ophav, splittes familien op i Ikke at ville se lydbog. Dette gælder både blandt Lauritz generation, hvor konen Ingeborg og svigerinden Christa har andre synspunkter end Lauritz og Oscar, der til at starte med håber på en tysk sejr.

I Ikke at ville se lydbog er det dog ikke kun denne generation, som er splittet. Lauritz’ børn er splittet op i deres synspunkter, hvor den ældste søn, Harald, er dybt fascineret af Tyskland og derfor uddanner sig som Hauptsturmführer i det berygtede SS. Døtrene Johanne og Rosa er dog af langt andre opfattelser af, hvad der er rigtigt og forkert.

Johanne tilslutter sig modstandsbevægelsen, mens Rosa har en afgørende rolle i, hvad hun selv kalder for udenrigsministeriet. Den yngste af Lauritz sønner er officer i den svenske flåde. Børnene er derfor splittet op mellem at kæmpe for Norge, Sverige og Tyskland, hvilket skaber meget splid i familien.

Ikke at ville se lydbog tager også dramatiske drejninger, da familien rammes af sygdom og død, som får afgørende betydninger for Lauritz fremtidige liv og virksomhedsbedrifter. Vi anbefaler at høre Ikke at ville se lydbog gratis for at blive suget ind i denne fantastiske og rørende fortælling. Jan Guillou formår igen at kombinere en slægtsroman med spændende beretninger om 1900-tallet.

Om forfatteren: Jan Guillou

Ikke at ville se er skrevet af den anerkendte forfatter Jan Guillou. I serien Det Store Århundrede, har han før Ikke at ville se udgivet Brobyggerne, Dandy og Mellem rødt og sort. Hans populære serie dækker i alt over 10 bøger.

Jan Guillou er en svensk forfatter og journalist, som er født i Stockholm i 1944. Han er dog en anerkendt forfatter i mange lande verden over. Han har særligt opnået succes ved at specialisere sig i slægtsromaner. Udover serien Det Store Århundrede, har Jan Guillou skrevet krimiserien om Carl Hamilton samt Historien om Arn. Derudover har forfatteren udgivet en lang række enkeltstående bøger, hvor Ondskaben er en af de mest kendte.