Svend Brinkmann - Lydbøger og E-bøger

Oplev Svend Brinkmanns bøger gratis i 90 dage

5/5
4.5/5
4.5/5

Hvad er rækkefølgen på Svend Brinkmanns bøger?

1. Stå fast (2014)
2. Positiv og negativ psykologi (2016)
3. Ståsteder (2016)
4. Gå glip (2017)
5. Det, du ikke forstår, gør dig klogere (2018)
6. Hvad er et menneske? (2019)
7. Livsopgaver (2019)
8. Samtalekur (2020)
9. Vi er det liv vi lever (2021)
10. Mit år med Gud (2021)

Introduktion til Svend Brinkmanns bøger

1. Stå fast (2014)

Den første af Svend Brinkmanns bøger er Stå fast. I denne bog gør Svend Brinkmann op med den selvudviklingstvang som er en stor del af vores samfund. Den får os til at miste fokus, og misser de vigtige ting i livet. Så han svarer alle selvhjælpsbøgerne igen, og dette har han lavet en guide til, som man kan høre mere om i denne lydbog af Svend Brinkmann. Målet med Stå fast er at man får en realistisk indstilling til livet, og at man lærer at affinde sig med hvem man nu engang er, uden alt muligt overfladisk positiv tænkning.

2. Positiv og negativ psykologi (2016)

Positiv og negativ psykologi er endnu en bog af Svend Brinkmann, hvor han debatterer med professoren Hans Henrik Knoop. Fordi de 2 er helt uenige når det kommer til positiv psykologi. De kommer blandt andet ind på, hvordan positiv psykologi kan både berige, men også hæmme livsudfoldelsen. Bogen kommer af, at Hans Henrik Knoop lavede en anmeldelse af Stå fast, hvorefter de 2 kom i heftig debat. Uenigheden mellem de 2 bunder mest i selvudvikling og den positive psykologi. Hvad er det mest optimale for mennesker at gøre? Prøve at ændre os selv, eller rammerne som samfundet sætter op?

3. Ståsteder (2016)

Ståsteder er en af mange lydbøger af Svend Brinkmann, og den tager udgangspunkt i hvad mennesker egentlig har pligt til, og hvornår er det værd at stå fast? I Ståsteder giver Brinkmann 10 bud på holdepunkter som giver livet mening, når man først har lagt jagten om den uendelige udvikling på hylden. I bogen kommer Svend Brinkmann ind på hvordan den moderne tid har taget meget fra os, som f.eks. sans og formål i det vi laver. De 10 ideer Brinkmann kommer med, giver altså 10 gode veje til selvudsigt, som er mindst lige så vigtigt som selvindsigt. 

4. Gå glip (2017)

Endnu en af Svend Brinkmanns lydbøger er Gå glip, som tager udgangspunkt i begrænsninger. I bogen snakker Svend Brinkmann meget om værdien af, at vi som mennesker går glip af noget, og tager også fat i kunsten som er begrænsningen. Dette er vigtigt både for samfundet og for det individuelle menneske, da det kan være værdifuldt at nøjes, i stedet for absolut at skulle være med til alt hele tiden. Bogen tager fat i, at det er okay at gå glip af noget, uden at det får konsekvenser. Hvis det har interesse, kan man høre Svend Brinkmanns lydbøger gratis.

5. Det, du ikke forstår, gør dig klogere (2018)

Det, du ikke forstår, gør dig klogere er en af Svend Brinkmanns bøger som virkelig har været et hit. Den dykker ned i overgange, og den tid vi står i netop nu. Som han selv beskriver det, så er det som om at vi mennesker står i en overgang mellem fortiden, og fremtiden. Den analoge verden bliver langsomt fortid, og det digitale er fremtiden som ingen kender. Og der er kamp om, at få lov til at være med til at definere denne fremtid. Han har sat sig sammen med Tor Nørretranders og Rane Willerslev for at snakke om denne radikale tid, og de beskriver sammen hvad det egentlig er for en tid.

6. Hvad er et menneske? (2019)

Hvad er et menneske? Er en af de lydbøger af Svend Brinkmann der er ude. Bogen tager udgangspunkt i introverten Andreas, som tager på en rejse igennem Europa, for at finde sig selv. Også kaldet en dannelsesrejse. Han leder efter svaret på, hvad det egentlig vil sige at være et menneske. På rejsen bliver Andreas klogere på mennesket som væsen, hvor han får indblik i det gode og det onde. De bekendtskaber han danner undervejs, giver ham mere kendskab om livet, men samtidig bliver han også betaget af den Europæiske kunst, historie og kultur. Undervejs beskrives der 6 forskellige måder at iagttage mennesker på.

7. Livsopgaver (2019)

Livsopgaver er en af Svend Brinkmanns bøger, og den tager udgangspunkt i hvad det egentlig er, at vi skal med livet. Hvilke opgaver har vi i denne verden, i livet i sig selv, over for vores medmennesker og ikke mindst os selv? Han er gået sammen med forfatteren Katrine Marie Guldager, hvor de har samlet hver deres samling af klummer fra Politiken, kaldet Moderne mennesker. De har valgt 6 ting i livet, som man aldrig kan undgå at forholde sig til. Det er dette de kalder livsopgaver. Så bogen er skrevet ud fra en samtale de 2 har haft om livsopgaver.

8. Samtalekur (2020)

Samtalekur er en af Svend Brinkmanns bøger, som tager udgangspunkt i menneskets behov for at tale. Vi taler altid, både hjemme og på arbejdet. I radioen og TV er der også altid nogen som taler sammen. Men selvom det altid virker til at vi taler sammen, så er det som om at man ikke rigtig gør det alligevel. Svend Brinkmann går igen sammen med Tor Nørretranders og Rane Willerslev for at skrive en bog. Denne gang er målet en kur, nemlig en samtalekur. De besøger lidt forskellige steder for at komme nærmere på behovet for at tale.

9. Vi er det liv vi lever (2021)

Vi er det liv vi lever en lydbog af Svend Brinkmann, som han selv har indtalt. I bogen fortæller ham den betydning som livstråden har for livet, og at det er, kan være en god idé at tage skæbnen seriøst. Tilbage i 2018 modtog Brinkmann et brev, som var blevet skrevet af en læser. Læseren var Lili, en ældre dame på 90 år. De 2 begyndte at skrive mere sammen, og det blev til møder i Lilys lejlighed. Lily fortæller Brinkmann om hendes liv, alt fra glæderne og sorgen, og en stræben efter at opnå værdighed efter at have brugt 33 år på psykoanalyse.

10. Mit år med Gud (2021)

Mit år med gud er en af de bøger af Svend Brinkmann som er en af de nyeste. Inden året blev 2020 havde han sat sig for at undersøge hvordan religion går i spænd med den moderne verden. Hele året ville han bruge på at diskutere troen, og være nysgerrig på det religiøse. Hans mål var at finde ud af, om religion kunne gøre en forskel for en videnskabelig uddannet person, som han selv var. Gud skulle en chance, og se om en religiøs tilværelse kunne gøre en positiv forskel. I bogen stiller han spørgsmål til tro og religion, og er åben i hans rejse.

Hvem er Svend Brinkmann?

Svend Brinkmann er en forfatter, men er samtidig professor i almenpsykologi og kvalitative metoder. Han står bag en lang række bøger, og har skrevet mere end 150 artikler. Det var i 2014 at hans karriere for alvor tog fart, da han udgav Stå fast. Gennem hans karriere som forfatter har han modtaget adskillige priser, hvilket virkelig afspejler hans talent for at skrive. Udover sine bøger har han også skrevet nogle videnskabelige artikler, som har fået stor ros indenfor hans felt. Han har været med til at udvikle det specifikke felt, hvilket har medført at han ses som en af de bedste. Mange akademikere og psykologiuddannede ser op til Svend Brinkmann, og alt det arbejde han har lavet igennem hans karriere.

Svend Brinkmann er født i Herning, tilbage i 1975. Han er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han fik sin cand.psych. Kvalitative metoder har han fra Aalborg Universitet. Udover hans arbejde som forfatter og psykolog, så arbejder han også som forsker, og han er også professor indenfor en masse grupper.