Jo Nesbø - Lydbøger og E-bøger

Oplev Jo Nesbøs bøger gratis i 60 dage

5/5
4.5/5
4.5/5

Hvad er rækkefølgen på Jo Nesbøs bøger?

1. Headhunterne (2008)
2. Sønnen (2014)
3. Macbeth (2018)
4. Jalousimanden (2021)

Hvad er rækkefølgen på Jo Nesbøs nye serie?

1. Kongeriget (2020)

Hvad er rækkefølgen på Jo Nesbø to-binds thriller-serien?

1. Blod på sneen (2015)
2. Midnatssol (2015)

Hvad er rækkefølgen på Jo Nesbø Doktor Proktor-serien?

1. Doktor Proktors pruttepulver (2008)
2. Doktor Proktors tidsbadekar (2009)
3. Doktor Proktor og verdens undergang – måske (2010)
4. Doktor Proktor og det store guldrøveri (2013)
5. Doktor Proktors sensationelle samling af dyr du ville ønske ikke fandtes (2013)
6. Doktor Proktor redder julen …? (2017)

Hvad er rækkefølgen på Jo Nesbø Harry Hole-serien?

1. Flagermusmanden (2000)
2. Kakerlakkerne (2001)
3. Rødhals (2001)
4. Sorgenfri (2004)
5. Marekors (2005)
6. Frelseren (2006)
7. Snemanden (2007)
8. Panserhjerte (2009)
9. Genfærd (2011)
10. Politi (2013)
11. Tørst (2017)
12. Kniv (2019)

Introduktion til Jo Nesbø bøger

1. Headhunterne (2008)

I bogen Headhunterne, som er en af Jo Nesbøs bøger, møder man Norges bedste headhunter. Roger Brown har udefra at se alt hvad man overhovedet kunne ønske sig. Han er gift med den smukke Diana, som har en kæmpe villa. Men alt er ikke som det ser ud til. Headhunterne er en svindlerhistorie, hvor der igennem bog sker en masse mystiske drab, og personer vil blive forfulgt. Nogle folk forsvinder ud af den blå luft. Hvis det lyder interessant, så kan du lytte til Jo Nesbøs lydbøger gratis.

2. Sønnen (2014)

I en af Jo Nesbøs bøger, Sønnen, følger man nordmanden Sonny Lofthus. Han har siddet i et sikret fængsel i lang tid. Han kom i fængsel da han var 18 år gammel. Sonny har dog ikke som sådan gjort noget; han erklærer sig nemlig skyldig i andres forbrydelser. Hans belønning for at tage skylden, er en konstant mængde heroin, som bliver leveret lige til hans fængselscelle. Efter hans far begik selvmord, blev Sonny ligeglad med alt. Men da han finder ud af, at faren blev myrdet, bryder han ud af fængslet for at tage hævn.

3. Macbeth (2018)

Macbeth er en dyster fortolkning af Shakespeares klassiske drama. Den er nyfortolket af Jo Nesbø, og findes også som en af Jo Nesbøs lydbøger. Denne udgave af Macbeth er skrevet som en psykologisk trhiller, som kommer helt tæt på den korrupte by som historien foregår i, i 1970’erne. I byen sker der mange forbrydelser, og man kommer helt ind i menneskernes mørke sind. Man følger Macbeth, som er en af byens bedste betjente, men indeni kæmper han med sine dæmoner. Han får langsomt mere og mere smag for magt, og hans hallucinationer når nye højder.

4. Jalousimanden (2021)

Jalousimanden, som er en af Jo Nesbøs bøger, handler om de stærke følelser som alle mennesker kommer igennem. I løbet af bogen vil man se den kulmination, med potentielt dødeligt udfald, som stærke følelser kan resultere i. Det kan f.eks. være utroskab, jalousi eller begær. Man kommer tæt på lidt forskellige historier, som alle i sidste ende bliver bundet sammen. Taxichaufføren, som finder sin kones øreringe i bilen. En kvinde på vej væk fra New York, og sidder i flyet på vej til London, med et plan om at ende sit liv. Hun fandt ud af, at hendes mand havde haft sex med hendes bedste veninde. Men den mand der sidder ved siden af hende i flyet, hvem er det?

Introduktion til Jo Nesbøs ”Kongeriet” fra 2020

Kongeriet er en af de nyeste af de bøger af Jo Nesbø som er på gaden. Den finder sted i en lille by i Norge. Her arbejder Roy som mekaniker, og hans liv er ret simpelt. Der går dog ikke længe, før der ikke længere er fred i den lille by. Roys bror, Carl, vender hjem igen, og under armen har han en ny kone, og store planer. Carl er helt ind i sjælen forretningsmand, og han har storslåede planer om at bygge et hotel, for at få flere folk til den lille by. Gamle hemmeligheder kommer dog snart på bordet, og det bliver svært for Roy at beskytte Carl, som han altid har gjort.

Introduktion til Jo Nesbø to-binds thriller-serien

I to-binds thriller-serien af Jo Nesbø, indgår der 2 bøger. Blod på sneen og Midnatssol. Begge findes også som lydbøger af Jo Nesbø. Men i disse 2 bøger, følger man 2 forskellige personer, med ganske forskellige historier. Der er dog nogle ligheder mellem de 2 hovedpersoner- Hovedpersonerne er lejemorderen Olav, og Jon Hansen, som flygter fra mafiaen, efter han ikke vil udføre sit job, hvor han skal skyde folk. De er altså begge i ret farlige og risikofyldte fag, og de kommer begge på dårlig fod med deres chef. Olav forelsker sig i chefens kone, som han samtidig er blevet hyret til at myrde, og Jons chef er rasende, fordi han ikke vil udføre sit job. Jon møder på sin flugt også en smuk kvinde, som han forelsker sig i. Så de begge står med dilemmaer, og ender nærmest med at skulle vælge mellem arbejde og kærligheden. Begge bøger er velskrevne, og der er fart på fra starten. Hvis det lyder interessant, så kan du lytte til Jo Nesbøs lydbøger gratis.

1. Blod på sneen (2015)

Blod på sneen, som også findes som Lydbog af Jo Nesbø, handler om lejemorderen Olav. Olav har svært ved at møde nye mennesker, da hans fag ikke ligefrem gør det let. Det er ret svært at møde mennesker i et fag, hvor det er meningen man skal slå folk ihjel. Men en kvinde slår benene væk under ham, og han er sikker på, at han har fundet drømmekvinden. Der er dog et lille problem. Drømmekvinden er chefens kone. Og hvis det ikke var slemt nok, så har han fået et job hvor han slå hende ihjel. Hvad skal han gøre?

2. Midnatssol (2015)

Midnatssol, som er endnu en af Jo Nesbøs bøger, møder man Jon Hansen, som netop er steget ud af en bus. Han er i gang med at flygte fra Oslo, da mafiaen er efter han. Han har nemlig et problem med sit job, hvor chefen ikke er helt tilfreds. Han er hyret til at skyde folk, men det kan han simpelthen ikke. Han leder efter et sted at være i skjul, da han kommer ind i et boligområde. Til hans held finder han en ulåst kirke, og denne bliver hans ly for natten. Om morgenen bliver han vækket af en lille dreng, og senere møder Jon drengens gudesmukke mor.

Introduktion til Jo Nesbø Doktor Proktor-serien

Doktor Proktor-serien er en serie af børnebøger, som følger den skøre og sære Doktor Proktor, og hans 2 makkere Lise og Bulle. Serien er skrevet af Jo Nesbø, og kan også høres som lydbøger af Jo Nesbø. I serien kommer man vidt omkring, og der er ingen grænser for galskaben som trioen kan komme ud for. Pruttepulver, tidsmaskiner, at rede verden fra undergang, hjælpe Julemanden efter rettighederne til jul bliver solgt, og et bankrøveri er blot noget af det som trioen bliver kastet ud i. Serien er ganske underholdende, og der er mange timers læsning for børnene. Historierne er skøre og morsomme, og mange af historierne indeholder spøjse elementer, som f.eks. forsvundne sokker, som vil blive kædet ind i historien, så de kommer til at spille en rolle i at få klaret den opgave de bliver sat på. Bøgerne indeholder meget humor, og sjove elementer som helt sikkert vil efterlade børnene flade af grin.

1. Doktor Proktors pruttepulver (2008)

I Doktor Proktors pruttepulver, en af Jo Nesbøs bøger, møder man pigen Lise, Hun har lige fået en ny nabo, som er drengen Bulle. Han er ikke ret stor, og så virker han heller ikke til at være en helt normal dreng. De 2 ender med at blive venner med Doktor Proktor, som er mere ualmindelig end Bulle. Trioen bliver kastet ind i et eventyr, hvor ægte venskaber, en uhyggelig anakonda, et dårligt skoleorkester og det mest kraftige pruttepulver i verden indgår.

2. Doktor Proktors tidsbadekar (2009)

I Doktor Proktors tidsbadekar, en af de bøger af Jo Nesbø som indgår i serien, skal Lise og Bulle på arbejde igen. De modtager et postkort som er sendt af Doktor Proktor, og det er et mystisk brev, og de ender i Paris. I Paris bliver de jagtet af nogle flodhestemænd, som Doktor Proktors tidsbadekar hjælper dem med at slippe væk fra. Men i stedet ende Lise og Bulle i fortiden, hvor de står midt i en blanding af heksebrændinger og geværkugler flyvende om ørene. 

3. Doktor Proktor og verdens undergang – måske (2010)

I bogen Doktor Proktor og verdens undergang – måske, som også findes som lydbog af Jo Nesbø, følger man igen trioen som består af Bulle, Lise og Doktor Proktor. Og denne gang er det virkelig ikke en let opgave de bliver sat på. De skal nemlig rede verden fra dens undergang. Og på en eller anden måde, får alle de sokker der forsvinder en rolle i opgaven. Fra Oslos kloaker kommer der underlige lyde, og samtidig lugter den også af vafler.

4. Doktor Proktor og det store guldrøveri (2013)

Doktor Proktor og det store guldrøveri er fjerde bind i serien om Doktor Proktor, som også findes som lydbøger af Jo Nesbø. I denne bog planlægger trioen, bestående af Lise, Bulle og Doktor Proktor, at bryde ind i den sikreste bank i London, som skal blive verdens aller største bankrøveri. Men hvad har fået dem til at udtænke den plan, og hvorfor får den engelske cupfinale en rolle også?

5. Doktor Proktors sensationelle samling af dyr du ville ønske ikke fandtes (2013)

Femte bind i serien om Doktor Proktor er Doktor Proktors sensationelle samling af dyr du ville ønske ikke fandtes. I denne bog kan man læse nærmere om alle de dyr, som myndighederne ønsker at holde skjult for os. Men det er på tide at folk kender sandheden, selvom man kommer til at ønske at dyrene ikke fandtes. Man kan læse mere om den dobbelthovede kødæder, syvfodede sugeederkop, den nepalesiske fuglehund og mange flere skrækkelige dyr. I bogen er dyrene også blevet illustreret, så du kan se uhyrlighederne helt tæt på.

Bogen er ikke tilgængelig som lydbog, men du kan købe den på Saxos hjemmeside.

6. Doktor Proktor redder julen ...? (2017)

Doktor Proktors pruttepulver, er en børnebog som er en del af en hel serie, skrevet af Jo Nesbø. Doktor Proktor, Bulle og Lise får sin sag for, da rettighederne til jul bliver solgt. Folk kan nu ikke længere fejre jul, og millioner af verdenens børn kan ikke få nogle julegaver. Derfor bliver trioen nødt til at arbejde sammen med Julemanden, men han er slet ikke som de 3 havde forestillet sig. De havde alle forestillet sig en hyggelig stor fyr, men det er slet ikke hvad de møder.

Hvem er Jo Nesbø?

Jo Nesbø er en norsk forfatter, som har fået ekstrem succes siden sin debut i 2000, hvor karrieren blev skudt i gang med Flagermusmanden. Men inden karrieren som forfatter, var han rockstjerne og børsmægler. Han har prøvet lidt af hvert, da han også arbejdede som journalist i en periode. Men som sagt har han altså opnået ekstrem succes med sine bøger, og er i dag en meget anerkendt forfatter. Han er kendt som en af Skandinaviens førende forfattere, og han har da også vundet en del priser. Da han udgav Flagermusmanden vandt han allerede priser, og det blev hurtigt en prisbelønnet bog. I hans forfatterkarriere skriver han mest krimier, men har også haft en fod i børneuniverset, med serien om Doktor Proktor. Hans bøger har vundet lidt forskellige priser, herunder Rivertonprisen i 1998, Glasnøklen i 1998, Bokhandlerprisen i 2004 og Palle Rosenkrantz-prisen i 2010. Han har også været nomineret en masse gange, og der er sikkert mange flere priser forude for Nesbø.

Udover bøger og sine uddannelser, så har Jo haft andre interesser også. Da han var barn og ung elskede han at spille fodbold, og han kunne have været end i en stor udenlandsk fodboldklub, hvis ikke han havde sprunget korsbåndene i begge knæ. Så drømmen om at blive fodboldspiller blev lagt på hylden, og derefter blev drømmen om at blive forfatter skabt. Men han kommer også fra en familie hvor bøger og læsning har fyldt meget. Moderen var bibliotekar, og faderen brugte mange timer på at læse højt for Jo Nesbø. Og interessen for krimi og horror begyndte også allerede da han var 7 år, hvor han bad faderen om at læse Fluernes herre, fordi der på omslaget var et grisehoved på en stage, hvor blod dryppede ned.
Du kan lytte til Jo Nesbøs lydbøger gratis, hvis du synes hans fortællinger lyder interessante.