anbefalinger af vores favorit

Paul Becker Lydbøger

På denne side kan du se vores 10 favorit lydbøger med Paul Becker som oplæser.

10 Gode Lydbøger med Paul Becker som Oplæser

Nogle gange kan en historie blive en favorit af årsager, du slet ikke havde regnet med. En af disse kan være oplæseren. Der findes de lydbogsoplæsere, som formår at puste nyt liv i historier, som man ellers ikke selv ville have læst. Paul Becker er en af disse oplæsere, der gang på gang formår at bringe nyt liv til historier på en sådan måde, at de løfter sig fra siderne og man bedre kan se fortællingen for sit indre øje.

Vi har samlet en liste over nogle af de bedste historier, som Paul Becker har gjort næsten til sine egne med sin fløjlsbløde stemme.

1. Vejen til Jerusalem af Jan Guillou

Korstogsserien er blevet en af de mest populære middelalder-serier i nyere tid, fordi Jan Guillou har formået at skrive en fortælling, der ikke bare indkapsler historien, men også menneskene, der var en stor del af historien. Vejen til Jerusalem er den første i serien, hvor læseren møder Arn, der vokser op i et kloster, men som senere bliver en berygtet Tempelridder.

Serien om Arn er en storslået serie om korstogstiden, og den er ikke alene underholdende, den giver også et flot billede af en historisk middelalder, hvor du får svært ved at sove mellem hvert kapitel.

2. Brobyggerne af Jan Guillou

Brobyggerne er den første bog i en storslået romanserie, der følger en familie op gennem 1900-tallet i Norge. Det er endnu en fantastisk familiefortælling, der strækker sig over årtier og verdenshistorien, som kun Jan Guillou formår at kunne indkapsle det. I Brobyggerne river en ulykke tre drenge ud af deres barndom, da deres forældre forsvinder. Nu må de kæmpe sig vej gennem livet.

Brobyggerne er den første i serien om Det store århundrede, der skildrer et århundrede og en familie, der skal lære at begå sig med resten af verden. Læseren får lov til at følge med i teknologiens udvikling, mens de tre brødre skal lære af finde vej i livet og samfundet omkring dem.

3. Ondskaben af Jan Guillou

Ondskaben er historien om Erik, der må kæmpe for alt i sit liv. Som barn må han kæmpe for sit liv, og i sidste ende flygte fra sin voldelige far. I sin skoletid må han kæmpe for sin bande og det ry, han har fået arbejdet sig til, men da han til sidst sendes på kostskole, begynder der en ny række kampe for Erik.

Ondskaben er den roman, Jan Guillou siges at have skrevet over sin egen barndom. Det er derfor en opsigtsvækkende roman, der sætter fokus på, hvor meget en enkelt dreng kan gå igennem for at holde ved sin personlighed uden at give efter for hævnens tiltrækkende kræfter.

4. Den der dræbte helvedes engle af Jan Guillou

Hvis du har læst nogle af Jan Guillous tidligere krimier, vil du også blive fan af hans nye serie om Hamilton og Ponti. De to har efterhånden en del år på bagen, men det er netop derfor, at ingen vil mistænke to ældre pensionister for at bekæmpe kriminalitet.

Som mange andre af Guillous historier er der i Den der dræbte helvedes engle skruet op for fortællingen, men der er også gjort plads til humor og forviklinger, der alt sammen er med til at gøre samarbejdet mellem Carl Hamilton og Erik Ponti til noget ganske særlig. Navnet Hamilton vil enkelte læsere måske også genkende fra tidligere romaner af Guillou.

5. Coq Rouge af Jan Guillou

Coq Rouge er den første i serien om Carl Hamilton, der, efter fleres års tjeneste i det ene eller andet militær, en dag bliver bedt om at vende hjem for at tjene sit hjemland. Hamilton bliver hevet hjem fra sin træning i San Diego for at hjælpe med at løse en mordsag, der kan udvikle sig til at være politisk farlig.

Med Coq Rouge har Jan Guillou skrevet en fremragende thriller, der kombinerer den action og intriger, vi kender fra andre større thriller-forfattere. Kombinationen giver læseren en spændende historie om politik og mord, som Carl Hamilton bliver smidt ind i.

6. 1984 af George Orwell

Den efterhånden verdenskendte dystopiske historie om 1984 er blevet fortalt at utal af gange. Nu kan du opleve den fortalt med Paul Becker som oplæser, og finde ud af, hvordan historien stadig har noget at skulle have sagt i det 21. århundrede.

1984 er historien om en samfund, der bliver overvåget på enhver måde. Tankepolitiet holder øje med alt, og enhver detalje bliver meldt tilbage til Big Brother. Winston arbejder med at redigere den rette sandhed ind i diverse dokumenter, mens han drømmer om en verden med mere frihed. Men det er en farlig drøm, når alt om din gøren bliver meldt tilbage til regeringen.

7. Analfabeten der kunne regne af Jonas Jonasson

Analfabeten der kunne regne er historien om Nombeko Mayeki, der af mange blev betragtet til at leve et liv i et skur, indtil hun en dag ville dø uden, nogen vidste det. Men sådan skulle det ikke være, og på en eller anden måde formåede Nombeko at gøre sig selv uundværlig indtil den dag, hvor hun pludselig blev det igen.

Analfabeten der kunne regne er den morsomme historie om at stille spørgsmål ved dumheder. Det er en historie om at gøre sig selv nyttig, selv når andre ikke regner med det. Alt sammen bliver slået igennem med en humor og helt speciel varme, som kun Jonas Jonasson formår.

8. Kriminelle betjente af Henrik Madsen

Hvis du er blevet forført at Paul Becker stemme og allerede har lyttet til stort set alle fiktive historier, han har oplæst, kan du tage hul på en fortælling om virkelighedens problemer. Kriminelle betjente ser tilbage på starten af 1990’erne, hvor rigtig mange politibetjente i en periode pludselig blev sigtet for vold.

Dette er historie om, hvordan sigtelser for vold også endte med at blive til domskendelser for enkelte betjente, der tilhørte Station 1 i København. Læseren får indblik i enkelte historier, men også rollen som politileder, når der stilles spørgsmålstegn til arbejdsstedet.

9. Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson

Allan Karlsson har levet et langt liv, og da han en dag fylder 100 år, forventes det af ham, at han skal fejres sammen med hele plejehjemmet og resten af byen. Men det gider Allan ikke, så han kravler ud ad vinduet og tager på endnu et eventyr.

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt er en humoristisk fortælling om, at alder ikke har nogen hindring for, hvornår du kan tage på eventyr. Allans livshistorie udfolder sig for hvert kapitel og tager læseren med tilbage til mange vigtige begivenheder fra 1900-tallet. Samtidig følger vi det, han betragter som sit sidste eventyr.

10. Slangens ring af Raymond Khoury

Slangens ring er en dramatisk fortælling om en datter, der arbejder desperat for at få sin mor tilbage, da hun pludselig kidnappes. Kidnapperne forlanger et kodeks, et berygtet artefakt, som er i høj efterspørgsel på markedet. Det skulle have været i moderens hænder, men inden det nåede så langt, tog kidnapperne sagen i egen hånd.

Nu må Mia arbejde sammen med en CIA-agent i håb om at få sin mor tilbage, inden det er for sent.  Slangens ring er en medrivende thriller, der sætter pulsen op for enhver læser, der gerne vil være med til at redde Mias mor.

Paul Becker lydbøger: Her kan du høre dem gratis

Du kan høre lydbøger med Paul Becker gratis på de danske lydbogstjenester. Her kan du også udforske andre lydbøger end vores favoritter, som vi har nævnt ovenfor.

For at høre Paul Becker lydbøger gratis, skal du oprette en gratis prøveperiode ved en af nedenstående lydbogstjenester. Herefter er der blot tilbage at fordybe dig i en lang række af gode bøger. Hvis du vil læse mere om de forskellige lydbogstjenester, kan du gøre det lige her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5