Michael Katz Krefeld - Lydbøger og E-bøger

Oplev Michael Katz Krefelds bøger gratis i 60 dage

5/5
4.5/5
4.5/5

Hvad er rækkefølgen på Michael Katz Krefelds bøger?

1. Julen er død (2011)

Hvad er rækkefølgen på Michael Katz Krefeld Ravn-serien?

1. Afsporet (2013)
2. Savnet (2014)
3. Sekten (2015)
4. Dybet (2016)
5. Pagten (2017)
6. Skytsengel (2019)
7. Imperiet (2021)

Hvad er rækkefølgen på Michael Katz Krefeld Cecilie Mars-serien?

1. Mørket kalder (2018)
2. Nattens udyr (2020)

Hvad er rækkefølgen på Michael Katz Krefeld Maja Holm-serien?

1. Før stormen (2007)
2. Pans hemmelighed (2009)

Hvad er rækkefølgen på Michael Katz Krefeld Katrine Bergman-serien?

1. Protokollen (2010)
2. Sort sne falder (2012)

Introduktion til Michael Katz Krefelds ”Julen er død” fra 2011

Michael Katz Krefeld gik sammen med en masse andre krimiforfattere, og skrev bogen Flere bitre mandler. Hans historie fik navnet Julen er død. Bogen indeholder en masse spændingshistorier, som også indeholder elementer af gys. Hvis man er til krimi, spænding og gys, så er denne samling af små krimier helt sikkert værd at læse. Flere bitre mandler, men mere specifikt Julen er død, er en af Michael Katz Krefelds bøger, og er samtidig en af hans tidligere udgivelser. Så det er lidt sjovt at sammenligne denne lidt finurlige historie, med hans typiske krimier som f.eks. Ravn-serien.

Introduktion til Michael Katz Krefeld Ravn-serien

Ravn-serien handler om kriminalbetjenten Thomas Ravnsholdt, som kommer ud i alle mulige mystiske sager. Han har mange evner og ressourcer indenfor hans arbejde, men samtidig er han tynget af hans private liv. Efter mordet på hans kæreste, Eva, har han haft svært ved at holde sammen på sig selv. Specielt da mordet skete i deres fælles hjem. Derfor søger han ofte tilflugt på sin motorbåd, hvor han også har mulighed for at slå hjernen fra, og glemme skyldfølelsen. Hans følelsesliv påvirker ham meget, men hans arbejde hjælper ham med at bearbejde tabet af hans elskede. Det der tynger Ravnsholdt mest, er selvbebrejdelsen over mordet. Sagen er uopklaret, og det er svært at finde nogle spor. For at distrahere sig selv tager han en masse private sager, hvor han kommer ud til noget forskelligt hver gang. Ingen sager er ens, og den ene er mere besværlig og kompleks end den anden, og nogle gange er man som læser i tvivl om, om han formår at opklare sagen. For at se hvordan Ravnsholdt, også kaldet Ravn, navigerer i hans personlige liv og arbejdet, kan du lytte til Michael Katz Krefelds lydbøger gratis.

1. Afsporet (2013)

Første bind i Ravn-serien er Afsporet, hvor man følger kriminalbetjenten Thomas Ravnsholdt, som også bliver kaldt Ravn. Ravns kæreste Eva blev myrdet ved et hjemmerøveri, og derfor er han på sygeorlov. Han bebrejder sig selv for kærestens død, og han kan ikke slippe den skyldfølelse. Han prøver at få lidt ro på hovedet ved at sejle rundt med sin motorbåd i kanalen i Christianshavn. Men da en ven har brug for hjælp, da det handler om at finde en ung kvinde som er forsvundet, så er Ravn klar på at hjælpe. Pigen har været forsvundet i nogle år, og efterforskningen får Ravn tilbage på hans gamle arbejdsplads.

2. Savnet (2014)

Savnet er andet bind i serien om Ravn, som også kan høres som en af Michael Katz Krefelds lydbøger. Nogle af fortidens grusomheder ser dagens lys igen efter en brutal forsvindingssag. En ensom mand rejser til Berlin for at deltage i et hemmeligt møde, men han forsvinder uden at efterlade nogle spor. Ravn kommer til at blive involveret i sagen, da mandens søster, ved navn Louise, henvender sig til ham. Det går op for Ravn, at der er forsvundet mange enlige mænd i hovedstaden i Tyskland. Det bliver hurtigt en kamp mod tiden, og de skal være snedige hvis de skal finde gerningsmanden.

3. Sekten (2015)

Tredje bind i Ravn-serien er Sekten, som er endnu en af Michael Katz Krefelds bøger. Efter en mordbrand, findes der beviser for, at toppen af det danske erhvervsliv, samt en gådefuld sekt, har forbindelser til branden. Ravn bliver hyret til at finde Jakob, sønnen af en velhavende direktør. 10 år tidligere var det Jakob som grundlagde den mystiske sekt, ved navn Guds udvalgte. Den velhavende direktør har tidligere forsøgt sig med en privat efterforsker, men han forsvandt sporløst. Det lykkes ham at finde Jakob og hans tilhængere på Lolland, og efterforskningen sender Ravn ned i de mørkeste hemmeligheder bag sekten.

4. Dybet (2016)

Fjerde bind i Ravn-serien er Dybet, som også findes som Lydbog af Michael Katz Krefeld. Ravn kommer til at få en dybt uhyggelig sag, da en klient henvender sig med en vanskelig opgave. Han ønsker at finde en gammel kammerat fra skolen, som han ikke har set i 17 år. Han ønsker at få ham fundet, efter der er begyndt at ske en masse overfald på kvinder i København. Klienten mistænker at det er den gamle ven som er gerningsmanden, fordi overfaldene nærmest er identiske med et overfald som de sammen begik, tilbage i 1993 på en lille pige, og dette overfald havde et fatalt udfald. Da endnu en kvinde overfaldes, og derefter findes dræbt, begynder Ravn at efterforske sagen.

5. Pagten (2017)

Femte bind i serien om Ravn er Pagten, som også er en af de Lydbøger af Michael Katz Krefeld som man kan lytte til. I denne bog får Ravn en meget traumatisk opgave, nemlig mordet på hans kæreste, Eva. Hvem stod bag det brutale mord, som skete i deres fælles hjem? Efter han graver nye oplysninger frem, bliver han peget i retning af en gammel lejemorder, og en gruppe betjente, som styres af en af samfundets højeste personer. Ravn ser sig nødsaget til at indgå en pagt med Kaminsky, en gangsterkonge, og her får han både kontakter og viden som kan gøre det muligt at opklare sagen.

6. Skytsengel (2019)

Sjette, og indtil videre sidste bind i Ravn-serien er Skytsengel. Denne findes også som lydbog af Michael Katz Krefeld. Efter et langvarigt sejltogt vender Ravn retur til Christianshavn, men intet er som det plejer. Der er sendt både død og rædsel ned over bydelen fra et skudattentat fra tårnet i Frelserkirke. Ravn opdager at en af hans nære venner er blevet hårdt såret, og han beslutter sig for at starte sin egen private efterforskning, og under hans efterforskning støder han på advokaten Miriam, som hjælper ham. Miriam får Ravn sat på sporet af en forsvunden krigsveteran, som virkelig får sat gang i efterforskningen. Ravn og Miriam samarbejder for at finde gerningsmanden, inden et eventuelt nyt attentat truer.

Introduktion til Michael Katz Krefeld Cecilie Mars-serien

Cecilie Mars-serien, som også kan findes som Michael Katz Krefelds lydbøger, handler om den unge politikommissær Cecilie Mars, som kører en meget kontant stil, hvilket giver hende mange udfordringer undervejs. Hun er opsat på at få stoppet overfald og voldtægt af kvinder, og i nogle tilfælde bliver hun nødt til, at ty til selvtægt for at få gerningsmændene stoppet. Loven er ikke altid med politiet, og ofte kan loven ikke gøre nok for at give en tilstrækkelig straf. Cecilie Mars kæmper for retfærdighed for alle de kvinder som bliver overfaldet, myrdet og voldtaget, og derfor må hun ind imellem tage lidt alternative metoder i brug. Det er dog ikke altid, at ledelsen er enige i hendes metoder, hvilket gør forholdet til ledelsen rimelig anspændt. Man kan egentlig godt sige, at de 2 bliver hinandens fjender, hvilket giver en spændende dynamik til bøgerne, som man sjælendt oplever i krimier. For at høre mere om Cecilies kompromisløse arbejdsmetoder, kan du lytte til Michael Katz Krefelds lydbøger gratis.

1. Mørket kalder (2018)

Mørket kalder er første bind i Cecilie Mars-serien, som også findes som lydbog af Michael Katz Krefeld. Serien omhandler en kvindelig politikommissær, ved navn Cecilie Mars. Da en pige bliver overfaldet på brutal vis, står Cecilie Mars frem for at sørge for retfærdighed i sagen, da loven ikke rækker til det. Men hendes handlinger ender med at have uforudsete konsekvenser, som potentielt kan ødelægge alt for hende. Mørket kalder er en roman med fokus på selvtægt, overgreb som sker på kvinder, samt den afmagt at myndighederne ofte står med, i sager om overfald og voldtægt.

2. Nattens udyr (2020)

Nattens udyr andet, og indtil videre sidste bind af Cecilie Mars-serien. Der sker en lang række drab på kvinder, som ryster hele Danmark. Internettet og medierne er glohede, efter alle de drab der er sket. Drabene trækker tråde til en ældre voldtægtssag, hvor en gruppe mænd er samlet. De har alle noget til fælles; nemlig deres had til kvinder. Cecilie Mars kommer under efterforskningen ind på et hemmeligt selskab, og hun finder ud af, at loven ikke er på deres side, hvis gerningsmændene skal findes og straffes. Hun får også et par fjender, både hos ledelsen hos politiet og på hjemmefronten.

Introduktion til Michael Katz Krefeld Maja Holm-serien

I Maja Holm-serien, som også findes som lydbøger af Michael Katz Krefeld, følger man en ung, dansk læge ved navn Maja Holm. Hun boede i Norge sammen med hendes mand, men efter et turbulent forhold, valgte hun at flygte til Danmark sammen med hendes barn. Men hun møder problemer på rejsen. Både inden hun når frem, og når hun når frem. Han kæmper med lange vagter på arbejdet, skulle agere som mor og så har hun fået et problem med medicin som hun tager fra sin egen lægetaske. Mange ting går imod hende, og når der sker drab om ørene på hende, har hun svært ved ikke at blande sig. Derfor samarbejder hun med journalister, for at kunne få opklaret diverse sager. For at høre mere kan du lytte til Maja Holm-serien, som også findes som lydbøger af Michael Katz Krefeld.

1. Før stormen (2007)

Det er ofte i de mindste byer, at de største hemmeligheder ligger gemt. Og nogle gange, er disse hemmeligheder så mørke og dystre, at drab er nødvendigt for at de forholdes hemmelige. Maja Holm er en dansk læge, som flygter fra en norsk kystby, da hun er kommet ud af et mislykket forhold. Hun er ved at bryde sammen, i en blanding af selvmedicinering og umenneskelig lange vagter. En af Majas patienter dør grundet en overdosis, men hun fornemmer straks at det ikke blot var en overdosis. Hun samarbejder med Stig Norland, en lokal journalist, for at få opklaret dødsårsagen. Men Maja kommer selv i fare.

2. Pans hemmelighed (2009)

Den danske læge Maja Holm er vendt retur til Danmark, og hun er havnet i det kvarter hun selv voksede op, da hendes største ønske er at sørge for at hendes eget barn før en tryg opvækst. Men alt er forandret i de gamle, vante rammer. Der er sket 3 mord på blot 3 måneder, og alle ofrene er drenge. Der bliver hurtigt lavet en profil af det man formoder er Danmarks første seriemorder. Alle ofrene er blevet fundet med noget besynderligt i hænderne; glansbilleder med Peter Pan. Jagten på gerningsmanden starter, inden endnu et barn bliver fundet dræbt.

Introduktion til Michael Katz Krefeld Katrine Bergman-serien

Michael Katz Krefelds Katrine Bergman-serie handler om kriminalkommissæren Katrine Bergman, som både oplever problemer i arbejdslivet og i det private. Efter en episode med vold blev hun suspenderet på arbejdet, men kom tilbage da PET-chefen fik brug for hendes hjælp, til opklaringen af en bombesag. Hun har noget af et temperament, derfor finder hun sig heller ikke i, hvis nogen behandler hende dårligt. Så hun kommer i problemer med ledelsen, med venner og familie, da hun er meget kold og kontant i hendes tilgangsmåde. Hun kommer ud for nogle komplicerede sager, hvor hjernen skal lægges i blød for at have en chance for at opklare dem. Hun samarbejder sammen med PET-chefen Nikolaj Storm, og han viser sig at være en god partner, da han er bedre til at holde hovedet koldt. Hvis du har lyst til at høre mere, kan du lytte til Michael Katz Krefelds lydbøger gratis.

1. Protokollen (2010)

En af de Bøger af Michael Katz Krefeld man kan læse, er Protokollen. I indre København, på en af de fineste restauranter, springer en bilbombe. Bilbomben slår treogtyve mennesker ihjel, og alt peger i retning af et terrorangreb. Dog er der ingen der vil stå ved den grusomme handling. Chefen for PET’s enhed for terrorisme, Nikolaj Storm, sættes som leder på efterforskningen, og han forsøger at finde gerningsmændene. Katrine Bergman som er suspenderet for vold, kommer også med på sagen som støtte. Sagen er ikke nem at opklare, og det går efterhånden op for Nikolaj Storm at fjenden er ukendt, hvilket gør fjenden endnu farligere og mere magtfuld.

2. Sort sne falder (2012)

Der bliver lavet et attentatforsøg på den kontroversielle politiker, Peter Levin, og dette resulterer i en sympatisejr til hans parti, Demokratisk Koalition. Partiet opnår magten til at kunne udvælge den næste statsminister. PET-chefen Nikolaj Storm, og kriminalkommissær Katrine Bergmand går ind i sagen om attentatet, og pilene peget hurtigt i retning af den helt yderste venstrefløj. Efter liget af attentatmanden bliver fundet, og det viser sig at han er dræbt, fører efterforskningen Storm og Bergman til noget helt specielt; en hemmelig loge. Sort sne falder er en af Michael Katz Krefelds bøger.

Hvem er Michael Katz Krefeld?

Michael Katz Krefeld er en dansk krimiforfatter, som er vokset op på den Københavnske vestegn. Hans karriere startede egentlig med at skrive, og samtidig instruere novellefilm, hvor en del af dem blev vist til internationale filmfestivaler, hvorefter de blev solgt. Under hans karriere har han skrevet manuskripter til diverse danske Tv-serier, og han tilbage i 2007 debuterede han med sin første roman.  Michael Katz Krefelds bøger bliver i øjeblikket udgivet og solgt i over 20 forskellige lande, og herhjemme bliver han omtalt som en af de bedste danske krimiforfattere. De priser han igennem sin karriere som forfatter har vundet, vidner også om at han er en succesfuld forfatter. Han har i 2016 vundet Martha-prisen, og han vandt Krimimessens publikumspris i 2018.  

Men det er ikke fra fremmede at han har sit talent. Han er nemlig barnebarn af krimiforfatteren Hermann Krefeld. Som sagt debuterede han med sin første novelle i 2007, hvor han fandt kriminalakademiets debutantpris samme år. Nogle af hans bedst sælgende bøger er dog Ravn-serien, hvor adskillige af disse bøger har været på bestsellerlisten. Efter hans arbejde som manuskriptforfatter, har han fået meget erfaring med drama, spændingskurver og plot. Jobbet som manuskriptforfatter har klædt ham godt på til at blive krimiforfatter, da både spændingskurver og drama er væsentlige for at kunne skrive en god krimi. For at høre mere, kan du lytte til Michael Katz Krefelds lydbøger gratis.